Alimentul care te ajută să ai un somn odihnitor. Este un somnifer natural plin cu magneziu și melatonină

Monika Baciu |
Data publicării:
castravete - FOTO: Freepik
castravete - FOTO: Freepik

Când vine vorba de calitatea somnului, soluțiile nu sunt întotdeauna la îndemână și nu există o abordare universală. Cu toate acestea, există unele obiceiuri și alegeri alimentare care pot face o diferență semnificativă. Un astfel de aliment poate avea un efect semnificativ asupra somnului.

Sănătatea somnului este complexă; nu există o soluție universală valabilă. Închiderea electronicelor, reducerea temperaturii termostatului, citirea unei cărți relaxante sau efectuarea unor exerciții de respirație profundă sunt doar câteva dintre multele lucruri care pot ajuta la îmbunătățirea calității somnului. Deși adesea ni se spune să evităm gustările de la miezul nopții, o mică gustare înainte de culcare ne poate ajuta să dormim mai profund.

Castravetele, alimentul care ne ajută să avem un somn odihnitor

Cu conținutul său bogat de magneziu, melatonină și vitamine B, castravetele poate fi o alegere excelentă pentru cei care doresc să-și îmbunătățească somnul.

Deși aceste legume sunt predominant compuse din apă, veți găsi și peste 39 de miligrame de magneziu, 48,2 miligrame de calciu, 72,2 miligrame de fosfor și impresionantul 442 de miligrame de potasiu, toate într-un singur castravete, conform Departamentului de Agricultură al Statelor Unite (USDA). Conținutul de magneziu, în special, ar putea ajuta la susținerea somnului, conform experților,

Într-un studiu din 2012 publicat în Jurnalul de Științe Medicale, cercetătorii au descoperit că suplimentele de magneziu au îmbunătățit eficiența somnului, durata somnului  la adulții mai în vârstă diagnosticați cu insomnie. Echipa de cercetare descrie cum se crede că magneziul joacă un rol în reglarea sistemului nervos, permițându-ne să ne relaxăm, potrivit Health Digest.

Castravete - FOTO: Freepik@stockking

În plus față de magneziu, castraveții conțin și melatonină. Deși mai sunt necesare mai multe studii, cercetătorii dintr-o evaluare științifică din 2014 publicată în Jurnalul de Nutriție subliniază cum suplimentarea cu melatonină ar putea ajuta la susținerea ritmului circadian natural și ar putea crește latentul somnului la cei care au dificultăți în a adormi până mai târziu în noapte.

Consumul de alimente sănătoase, precum castraveții, poate contribui la reducerea nivelului de stres și anxietate. Reducerea stresului și a anxietății poate îmbunătăți calitatea somnului.

Vezi și: Băutura comună care nu îngrașă. Previne diabetul și bolile cardiace

Castravetele, efect anti-mahmureală

În mod alternativ, dacă ați petrecut noaptea ieșind cu câțiva prieteni și ați băut câteva băuturi alcoolice, mestecând câteva felii de castravete înainte de a vă culca vă poate ajuta să preveniți o mahmureală neplăcută dimineața. Castravetele ne restabilește ceea ce am pierdut în vitaminele B și electroliții după consumul de alcool.

Menținând echilibrul delicat al nutrienților esențiali din corp, s-ar putea să vă treziți fără dureri de cap. În plus, una dintre vitaminele B găsite în castraveți este tiamina. Suplimentarea cu tiamină poate promova un somn de calitate superioară.

Vezi și: De ce toaletele orientale sunt mai sănătoase. Care este impactul asupra sănătății

Cantitatea de castravete contează

Prea mult castravete poate duce la mai multe escapade la toaletă în miez de noapte. Deși magneziul, melatonina și vitaminele B găsite în castraveți pot avea beneficii în ceea ce privește somnul, există un ingredient care ar putea să lucreze împotriva noastră. Într-un singur castravete (301 de grame), veți găsi 287 de grame de apă.

Deoarece apa reprezintă aproape întreaga legumă, toată acea H2O va ajunge inevitabil în vezica urinară în timpul nopții dacă gustați o bună parte din castravete înainte de culcare. Acest lucru poate duce la întreruperi ale somnului sub formă de escapade la baie pe parcursul nopții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel