Alzheimer, ce putem face ca să prevenim boala. Sfatul unui specialist în Neuroștiințe

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Boala Alzheimer    Foto: newatlas.com
Boala Alzheimer Foto: newatlas.com

Lisa Genova, specialistă în Neuroștiințe, afirmă, într-o prelegere TED, că, ”într-un fel sau altul”, Alzheimer ne va afecta pe toți.

Alzheimer. Specialista în Neuroștiințe și romanciera americană Lisa Genova a vorbit într-o prelegere TED, din aprilie 2017, despre ce înseamnă boala Alzheimer și cum ar putea fi prevenită.

"Cu toții moștenim gene de la mamele și de la tații noștri. Unele dintre acestea ne vor crește riscul, iar altele îl vor diminua. (...) Pentru majoritatea, nu doar ADN-ul determină dacă vom avea boala Alzheimer", afirmă specialista. Ea subliniază rolul esențial al somnului afirmând că "mulți oameni de știință cred că o proastă igienă a somnului poate prezice boala Alzheimer". Apoi amintește că alți factori precum sănătatea cardiovasculară, hipertensiunea, diabetul, obezitatea, fumatul, colesterolul ridicat sporesc riscul de a dezvolta boala. Prin urmare, un stil de viață sănătos pentru inimă și o dietă mediteraneană ar ajuta.

Concluzia? "Iar dacă, în ciuda acestor lucruri, veți fi cândva diagnosticați cu Alzheimer, iată trei lecții pe care le-am învățat de la bunica mea și de la zecile de oameni pe care i-am cunoscut și care trăiesc cu boala. Diagnosticul nu înseamnă că veți muri mâine. Continuați să trăiți. Nu vă veți pierde memoria emoțională. Veți continua să înțelegeți dragostea și bucuria. Poate că nu vă veți aminti ce-am spus cu cinci minute în urmă, dar vă veți aminti cum v-am făcut să vă simțiți. Sunteți mai mult decât suma lucrurilor pe care vi le amintiți", mărturisește specialista.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel