Ambulatoriul Spitalului Siret, extins și modernizat cu milioane de euro. Va avea jacuzzi și saune

DCMedical Team |
Data publicării:
Spitalul de Boli Cronice din Siret   FOTO: suceavalive.ro
Spitalul de Boli Cronice din Siret FOTO: suceavalive.ro

Ambulatoriul Spitalului din Siret, Suceava, va fi extins și dotat cu aparatură. Investiția se va rifica la circa 2,5 milioane de euro.

Ambulatoriu, Siret. Ambulatoriul integrat din cadrul Spitalului de Boli Cronice Siret va fi extins şi dotat cu aproximativ 2,5 milioane de euro, după ce primarul oraşului, Adrian Popoiu şi directorul ADR Nord Est, Vasile Asandei, au semnat, miercuri, contractul de finanţare pentru această investiţie ce va fi realizată până în anul 2022.

Potrivit lui Popoiu, obiectivul general al proiectului îl reprezintă extinderea funcţională a ambulatoriului integrat prin construirea unei clădiri noi şi dotarea acesteia în vederea creşterii accesibilităţii la servicii de îngrijire medicală a populaţiei situate în aria de deservire a Spitalului de Boli Cronice Siret, Suceava, în special a persoanelor sărace şi a celor cu acces redus la servicii de sănătate.

El a spus că în cadrul clădirii nou construite se va înfiinţa un laborator de imagistică ce va fi dotat cu computer tomograf şi cu osteodensitometru, ceea ce va ajuta la investigarea persoanelor bolnave în Siret, fără a mai fi necesară deplasarea spre spitalele din Rădăuţi sau Suceava.

''În vederea lărgirii paletei de afecţiuni ce vor putea fi tratate, prezentul proiect propune extinderea funcţională a ambulatoriului integrat din cadrul Spitalului de Boli Cronice Siret, cu următoarele cabinete: neurologie, cardiologie, acupunctură. De asemenea, în domeniul BFT se propune crearea de noi săli de tratament în următoarele domenii: băi galvanice, împachetări parafină şi nămol, combine terapeutice, laser, magnetoterapie, unde scurte, kinetoterapie, recuperare neuromotorie computerizată. În acelaşi timp va fi înfiinţată o sală de hidroterapie, serviciu nou, cuprinzând un bazin cu apă sărată, jacuzzi şi saune", a spus Popoiu, potrivit Agerpres.

Totodată, în cadrul ambulatoriului de recuperare fizică şi balneologie va fi înfiinţată şi dotată o sală de tratament pentru recuperare neuromotorie computerizată, destinată pacienţilor cu dizabilităţi locomotorii, totale sau parţiale, bazat pe reproducerea mişcărilor mersului prin utilizarea sistemului de scripeţi şi orteze robotizate pentru efectuarea exerciţiilor ghidate în funcţie de programe de antrenament stabilite de către terapeut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel