Amintește-ți că templul tău este corpul tău

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Calendarul spune că este toamnă, dar, în unele zone ale țării, temperaturile sunt deja tipice iernii.

Corpul se confruntă cu temperaturi scăzute și poate fi supus unor riscuri.Cu toate că organismul are capacitatea de ași modifica procesele metabolice pentru a se adapta la temperaturi scăzute, asta nu înseamnă că nu trebuie să îi oferim o protecție naturală împotriva frigului. 

Este timpul să te protejezi de frig în cel mai natural mod. În primul rând este vorba despre adaptarea alimentației pentru a consuma vitaminele și mineralele, care vor ajuta organismul să își întărească sistemul imunitar. În al doilea rând, după dietă, îmbrăcămintea corespunzătoare și exercițiile fizice moderate, efectuate în mod regulat, pot ajuta să eviți infecțiile și bolile sezoniere.

Care este rolul vitaminelor pentru un organism plin de vitalitate?

Vitamina A ajută la protejarea mucoaselor, motiv pentru care este recomandată pentru prevenirea infecțiilor respiratorii, dar și pentru protejarea sistemului imunitar. Legumele cu frunze verzi precum spanacul, varza sau salata verde, și legumele precum broccoli, morcovii sau dovleceii au multă vitamina A. Este prezentă și în lactate, carne și pește.

Vitaminele B sunt esențiale pentru organism, deoarece sunt implicate în funcții metabolice cheie. Ajută la întărirea sistemului imunitar, susține funcționarea normală a sistemului nervos și metabolismul energetic. Complexul vitaminelor B este prezent în multe alimente proteice precum peștele, carnea de porc, pui, curcan, produsele lactate, ficatul, leguminoasele, gălbenușurile de ou, , nucile cerealele integrale.

Vitamina C este una dintre vitaminele cele mai cunoscute de toți, deși puțini oameni știu că vitamina C nu poate fi produsă de corp, de aceea trebuie luată din alimente (sau suplimente). Iar acum, pentru că temperaturile au început să scadă și se apropie vremea rece, multe persoane cu boli ale tractului respirator și alte afecțiuni ar putea avea de suferit. Vitamina C poate fi soluția pentru a proteja organismul și pentru a-i crește imunitatea. Este esențial ca sistemul imunitar să funcționeze bine. Beneficiile vitaminei C sunt bine cunoscute, lista este lungă, dar următoarele funcții pot fi dintre cele mai importante: ajută la sinteza colagenului și la repararea rănilor, ajută la regenerarea vitaminei E, are efect antioxidant, crește fertilitatea și colesterolul HDL (cel „bun”), îmbunătățește absorbția fierului.  

Există o serie de alimente în care se găsește vitamina C și pe care ar trebui să le ai în vedere într-o rutină alimentară sănătoasă.

Trebuie avut în vedere că vitamina C este solubilă în apă și sensibilă la căldură, iar asta înseamnă că dacă o fierbi sau o gătești (chiar și dacă lași un pahar de suc de portocale expus razelor solare) nivelurile sale scad sau dispar. Deci pentru a profita la maximum de această vitamină, preferabil să consumi aceste alimente crude sau cât mai puțin procesate.

Dacă te-ai hotărât că este timpul să suplimentezi necesarul de vitamina C în sezonul rece, înseamnă că ai decis să iei o măsură eficientă pentru a combate starea de oboseală, pentru creșterea rezistenței la efort, pentru grăbirea vindecării, în caz de răceală sau gripă. Poți opta pentru suplimentele de vitamina C naturală cu substanțe active naturale 100%: Vitamina c naturală + Seleniu și Zinc, Propolis cu Vitamina C naturală, Echinacea și miere, Goji extract cu Vitamina C naturală, Noni extract cu Vitamina C naturală.

Vitamina D. Consumul ei contribuie la menținerea concentrațiilor normale de calciu în sânge, susține sănătatea sistemului osos, ajută la funcționarea normală a sistemului imunitar, la prevenirea infecțiilor. Este prezentă în alimente cum ar fi: uleiurile de pește și peștele gras, gălbenușul de ou și laptele integral.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel