Apa de trandafiri, miraculoasă pentru orice tip de piele. 3 rețete de frumusețe

DCMedical Team |
Data publicării:

Apa de trandafiri, legendară pentru parfumul său delicat, este unul dintre produsele emblematice ale tendinței „cosmeticelor naturale”. O esență florală virtuoasă, esențială pentru tonifierea pielii. 

Apa de trandafiri este un hidrosol obținut prin distilarea cu abur a petalelor florilor. Numită și apă florală, are multe beneficii pentru piele, în special pentru față. Folosită încă din Antichitate de către Cleopatra, apa de trandafiri devenise unul dintre secretele tinereții sale veșnice. Și dintr-un motiv foarte bun: apa de trandafiri este miraculoasă pentru piele.

Apa de trandafiri, ideală pentru tonifierea pielii

 

Virtuți anti-îmbătrânire

„Aceasta este una dintre cele mai puternice acțiuni ale sale. Marea sa bogăție în vitamina A stimulează producția de colagen și antioxidanții săi neutralizează radicalii liberi responsabili de îmbătrânirea pielii.”, explică dr. Nina Roos, dermatolog. Apa de trandafiri întărește celulele pielii și stimulează regenerarea țesuturilor. 

Operațiune de hidratare

Aplicată pe piele, apa de trandafiri limitează pierderea de apă din cauza transpirației. 

Bun calmant

Antiinflamator, apa de trandafiri scade dilatarea vaselor de sânge și calmează mâncărimea. Celălalt atu al său constă în mirosul său reconfortant care acționează asupra sistemului nervos.

Apa de trandafiri este potrivită pentru toate tipurile de piele?

 

„Apa de trandafiri este recomandată pentru pielea normală până la cea mixtă. Este ideală pentru femeile cu vârste cuprinse între 30 și 50 de ani.", a spus dr Roos.

Sfat! Întotdeauna testează apa de trandafiri pe o zonă mică, înainte de a o aplica pe toată fața. 

Trei rețete de frumusețe făcute din apă de trandafiri

1. Cremă hidratantă 

Pentru această rețetă, ai nevoie de următoarele ingrediente: 3 linguri de ulei de migdale dulci, 10 g de ceară de albine, 1/2 linguriță de ulei de germeni de grâu, 1 lingură de apă de trandafiri și 10 picături de ulei esențial de lavandă. 

Toarnă ulei de migdale dulci într-un castron și adaugă ceară de albine. Așază vasul într-un alt recipient umplut cu apă fierbinte, pentru ca ceara de albine să se topească în uleiul de migdale dulci. Dă vasul deoparte și adaugă ulei de germeni de grâu și ulei esențial de lavandă. Lasă să se răcească, amestecând preparatul cu o lingură, până obții o cremă omogenă. Adaugă treptat apa de trandafiri, continuând să amesteci crema. Transferă crema într-un borcan de sticlă opacă. 

Sfatul doctorului dermatolog Nina Roos

"Această cremă este potrivită pentru toate tipurile de piele. Se aplică pe față, evitând zona ochilor. Uleiul său esențial de lavandă favorizează somnul, deci este ideal ca o cremă de noapte relaxantă."

2. Cremă de noapte revitalizantă

Pentru această rețetă: 15 ml ulei de lavandă, 30 ml apă de trandafiri, 0,15 g bicarbonat de sodiu și 4 picături de ulei esențial de lemn de trandafir.

Toarnă într-un bol apa de trandafiri și bicarbonatul de sodiu. Încălzește bolul într-un vas cu apă fierbinte. Amestecă bine. Adaugă uleiul de lavandă. Bate preparatul cu un tel, astfel încât să fie neted și omogen. Lasă amestecul la răcit 5 minute, apoi adaugă uleiul esențial de lemn de trandafir. Amestecă și toarnă crema într-un borcan.

Sfatul doctorului Nina Roos

"Perfectă pentru pielea normală și uscată, precum și pentru + 50 de ani. Se lasă să acționeze 15 minute, apoi se masează până intră bine în piele."

3. Un exfoliant indian pentru întregul corp, pe bază de apă de trandafiri

Ai nevoie de: 50 ml apă de trandafiri, 50 g făină de năut și 15 ml ulei de floarea soarelui. 

Într-un recipient, toarnă făina de năut și uleiul de floarea soarelui. Amestecă și încorporează apa de trandafiri, pentru a obține o pastă fluidă și netedă. Aplică preparatul pe tot corpul, inclusiv pe față, pe pielea umedă. Lasă 5 minute până se usucă pasta. Cu mișcări circulare, exfoliază pielea. Clătește cu apă călduță. Usucă pielea tamponând-o cu un prosop moale din pânză.

Sfatul dermatologului Nina Roos

"Acest preparat este mai potrivit pentru pielea normală, până la cea mixtă. Mare grijă la pielea uscată sau sensibilă, exfolierea cu făină de naut ar putea-o irita."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel