Aparatele de masaj facial, efecte dovedite științific

Dana Lascu |
Data publicării:

Masajul facial făcut cu ajutorul unor aparate cu role poate crește fluxul sanguin al pielii la mai mult de zece minute după masaj. De asemenea, poate îmbunătăți vasodilatația - lărgirea vaselor de sânge - pe termen lung, potrivit unui nou studiu.

Masajul facial făcut cu ajutorul unor aparate cu role crește fluxul sanguin al pielii și vasodilatația - lărgirea vaselor de sânge - pe termen lung, arată un nou studiu, realizat de cercetătorii de la Institutul de Tehnologie din Tokyo, Japonia.

Experții în domeniul frumuseții râvnesc de la astfel de îmbunătățiri și milioane de oameni cumpără aparatele, dar ce cred oamenii de știință despre dispozitivele cu role pentru masajul facial? Puține studii au investigat până în prezent efectele utilizării rolelor de masaj pe față, de-a lungul timpului.

Pentru a acoperi această deficiență, cercetătorul Naoyuki Hayashi de la Institutul pentru Arte Liberale, Institutul de Tehnologie din Tokyo (Tokyo Tech) și colegii săi de la Universitatea de Științe Medicale Tokyo și de la Centrul de Cercetare și Dezvoltare, MTG Co. Ltd., au efectuat experimente pe termen scurt și lung, cu participarea voluntarilor sănătoși de sex masculin și feminin, pentru a examina efectele utilizării unei role de masaj pe pielea feței și a fluxul sanguin.

Îmbunătățește fluxul sanguin cu 25%

În experimentul pe termen scurt s-a constatat că chiar și un masaj de cinci minute poate crește semnificativ fluxul sanguin al pielii de pe față, cu o schimbare relativă de până la aproximativ 25%. Vizualizarea modificării fluxului sanguin a fost realizată utilizând o tehnică non-invazivă denumită laser speckle flowgraphy (foto2).

Un rezultat surprinzător a fost durata efectului apărut imediat după masajul de cinci minute. „Creșterea fluxului sanguin al pielii după aplicarea rolei de masaj a persistat mult mai mult decât ne-am fi așteptat”, spun cercetătorii în introducerea studiul lor, care a fost publicat în jurnalul de Terapii Complementare în Medicină (Complementary Therapies in Medicine).

Stimularea mecanică pe termen scurt cu un cilindru de masaj facial a crescut fluxul sanguin al pielii pentru mai mult de zece minute numai în obrajii masați".

În experimentul pe termen lung, cercetătorii au examinat efectele masajului zilnic pe obrazul drept pe o perioadă de cinci săptămâni. Ei, de asemenea, au examinat reactivitatea vaselor de sânge de pe față la un stimulent termic, asta implicând aplicarea unei sonde de încălzire setată la 40°C, pentru a testa dacă au existat modificări ale răspunsului dilatării vasculare, se arată într-un material dat publicității de Institutul de Tehnologie din Tokyo.

Rezultatele studiului pe termen lung au sugerat că utilizarea unui dispozitiv cu role pentru masaj a îmbunătățit fluxul sanguin. O explicație pentru acest lucru ar putea fi faptul că celulele endoteliale din zona masată produc mai mult oxidul nistric (monoxidul de azot), care este cunoscut a fi un vasodilator puternic.

Studul poate fi găsit AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel