Aplicația COVID-19 care ajută cadrele medicale

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:

Aplicația numită Coronavirus COVID-19 România, realizată de specialiști de la Spitalul Militar din București, a fost gândită să ajute personalul medical.

Aplicația ”Coronavirus COVID-19 România” a fost gândită de specialiști de la Spitalul Militar Central din București cu scopul de a centraliza și monitoriza datele despre COVID-19 din toată țara. Proiectul, finanțat prin Unitatea  Executivă pentru Finanțarea Învățământului  Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării, are o valoare maximă de 500.000 lei, iar materializarea acestuia se va face într-un an.

Proiectul – denumit „Tehnici avansate de management a epidemiei în comunitate” - , arată cei de la Spitalul Militar, a impresionat comisia de selecţie a Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (structură din Ministerul Sănătății). Aspectele care au evidențiat aplicația în ochii comisiei au fost: analiza riguroasă a stadiului actual al evoluţiei pandemiei cu noul coronavirus; identificarea unei palete largi de modalităţi de aplicare şi potenţiali beneficiari/utilizatori; identificarea problemelor; definirea obiectivelor măsurabile; gradul de noutate şi complexitate; metodologia și tehnicile  care vor fi utilizate, instrumentele, echipamentele și soluțiile software ce urmează a fi aplicate; aplicarea aspectelor de etică.

Cui folosește

Directorul proiectului, colonelul medic dr. Silviu Stanciu, preciza că prin aplicație s-a urmărit realizarea de noi aplicații informatice care să susțină noi metode de prevenire, predicție, control și monitorizare a transmiterii asimptomatice și simptomatice în cadrul comunităților.  ”Aplicația Coronavirus COVID-19 România realizează o hartă a distribuției spațiale a tuturor cazurilor confirmate oficial și o statistică ce arată evoluția pe zile. În plus, proiectul cuprinde informații legate de infrastructura spitalicească, densitatea populației dar și detaliile relevante ale fiecărui caz în parte”, se arată într-un comunicat.

Conform sursei citate, de aplicație vor beneficia specialiști epidemiologi din Direcțiile de Sănătate Publică și din spitale, serviciile de Ambulanță și SMURD, Inspectoratul General al Situațiilor de Urgență, Consiliile Județene.

”Managerii de spitale reprezintă un alt grup de beneficiari ai soluțiilor propuse, prin sprijinul, de netăgăduit, pe care îl oferă aplicația Coronavirus COVID-19 România în managementul decizional al resurselor umane, al dotării cu echipamente de protecție și, implicit, în bugetarea de activităților specifice contextului pandemic.

Și nu în ultimul rând, cetățenii sunt principalii beneficiari, aceștia fiind avertizați, în timp real, de posibilitatea de contaminare apărută într-o anumită zonă. Având în vedere faptul că, infectarea nu se face instantaneu, fiind necesar un timp de câteva minute pentru transmitere, în momentul notificării, utilizatorul aplicației mobile poate părăsi zona pentru a evita contaminarea. Astfel, soluția propusă poate contribui, efectiv, la limitarea contaminărilor și a numărului de cazuri, apărute în comunitate”, potrivit comunicatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel