ARPIM, apel pentru măsuri urgente de evitare a unei crize majore a medicamentelor

Adisa Codruț |
Data publicării:
Dan Zaharescu, directorul executiv al ARPIM. Foto: DC MEDICAL
Dan Zaharescu, directorul executiv al ARPIM. Foto: DC MEDICAL

ARPIM cere autorităților să promoveze măsurile necesare pentru menținerea în farmacii a celor 71 de medicamente cu risc de dispariție de la 1 noiembrie 2019, multe dintre ele fără alternativă terapeutică.

Asociația Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) trage un semnal de alarmă cu privire la riscul iminent de declanșare a unei noi crize a medicamentelor în România și face un apel public către ministrul interimar al Sănătății, Sorina Pintea, să promoveze măsurile necesare pentru menținerea în farmacii a celor 71 de medicamente cu risc de dispariție, multe dintre ele fără alternativă terapeutică.

„Suntem cu doar câteva zile înainte de declanșarea unei crize majore a medicamentelor în România. Sute de mii de pacienți cu boli cardiovasculare, diabet, astm, bronhopneumopatie cronică obstructivă și reumatism sunt amenințați să rămână fără tratamentul necesar. Cu 71 de medicamente dispărând efectiv de pe lista de prețuri și deci din farmacii, începând cu 2 noiembrie, este nevoie de măsuri efective, asumate imediat", a declarat Dan Zaharescu, Director Executiv al ARPIM.

Singura soluție viabilă rămasă pentru rezolvarea acestei crize iminente este prelungirea valabilității prețului pentru toate medicamentele din CANAMED (Catalogul național al prețurilor medicamentelor autorizate de punere pe piață în România), începând cu data de 1 noiembrie 2019.

„Suntem la curent cu preocuparea ministrului Sănătății pentru a găsi cele mai bune soluții. Acest apel, însă, vine într-un moment critic. Din cauza timpului scurt rămas, asumarea măsurii de prelungire a valabilității prețurilor este esențială pentru binele pacienților și al familiilor lor", a mai spus Dan Zaharescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel