Arsurile la stomac, ce le cauzează și cum scăpăm de ele

Angela Sabău / 26 dec 2019 / 22:34
Indigestie, dureri abdominale
Indigestie, dureri abdominale

Arsurile la stomac sunt cauzate de acidul gasatric care ajunge în esofag, unde dă senzația de arsură. Specialiștii explică ce o cauzează și cum scăpăm de această senzație.

Arsurile la stomac sunt numite așa ca urmare a senzației de arsură pe care o simțim atunci când acidul din stomac urcă în esofag, care se află în spatele inimii, unde produce senzația de arsură.

Dacă aveți simptome persistente, este posibil să aveți boală de reflux gastroesofagian (GERD). Există un mușchi numit sfincterul care controlează o structură asemănătoare ușii în partea inferioară a esofagului, la intrarea în stomac, potrivit medicalxpress.com.

În boala refluxului gastroesofagian, acest sfincter nu funcționează corect, permițând acidului stomacal să revină în esofag. Aceasta se numește reflux acid. GERD este una din cele mai frecvente afecțiuni cronice a adulților, așa că iată ce trebuie să știți.

Este important să vă consultați medicul dacă simptomele dvs. sunt destul de grave încât luați antiacide de mai mult de patru ori pe săptămână sau dacă aveți alte simptome grave, cum ar fi dureri în piept, dificultăți de înghițire, vărsături de sânge sau scaune de culoare foarte închisă.

Cum putem reduce arsurile 

Atâta timp cât nu există nicio infecție, medicul dumneavoastră vă poate recomanda pierderea în greutate dacă aveți greutate excesivă și să evitați mâncarea grasă și prăjită. Dacă consumați alcool sau fumați, va trebui să le reduceți și, cu siguranță, în cele din urmă va trebui să renunțați la fumat. Ar putea ajuta la ușurarea simptomelor dacă veți dormi cu capul pe o pernă mai ridicată, pentru un somn mai odihnitor.

Dacă aveți un caz grav de boala a refluxului gastroesofagian, cu siguranță veți avea nevoie de un tratament prescris de medic. Ați putea fi trimis la un specialist pentru un test numit endoscopie, astfel încât un medic să poată vedea în interiorul esofagului și stomacului pentru a diagnostica problema specifică și pentru a verifica dacă există o deteriorare gravă.

 

Sursa, aici.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy