Arsurile la stomac, ce le cauzează și cum scăpăm de ele

Arsurile la stomac sunt cauzate de acidul gasatric care ajunge în esofag, unde dă senzația de arsură. Specialiștii explică ce o cauzează și cum scăpăm de această senzație.
Arsurile la stomac sunt numite așa ca urmare a senzației de arsură pe care o simțim atunci când acidul din stomac urcă în esofag, care se află în spatele inimii, unde produce senzația de arsură.
Dacă aveți simptome persistente, este posibil să aveți boală de reflux gastroesofagian (GERD). Există un mușchi numit sfincterul care controlează o structură asemănătoare ușii în partea inferioară a esofagului, la intrarea în stomac, potrivit medicalxpress.com.
În boala refluxului gastroesofagian, acest sfincter nu funcționează corect, permițând acidului stomacal să revină în esofag. Aceasta se numește reflux acid. GERD este una din cele mai frecvente afecțiuni cronice a adulților, așa că iată ce trebuie să știți.
Este important să vă consultați medicul dacă simptomele dvs. sunt destul de grave încât luați antiacide de mai mult de patru ori pe săptămână sau dacă aveți alte simptome grave, cum ar fi dureri în piept, dificultăți de înghițire, vărsături de sânge sau scaune de culoare foarte închisă.
Cum putem reduce arsurile
Atâta timp cât nu există nicio infecție, medicul dumneavoastră vă poate recomanda pierderea în greutate dacă aveți greutate excesivă și să evitați mâncarea grasă și prăjită. Dacă consumați alcool sau fumați, va trebui să le reduceți și, cu siguranță, în cele din urmă va trebui să renunțați la fumat. Ar putea ajuta la ușurarea simptomelor dacă veți dormi cu capul pe o pernă mai ridicată, pentru un somn mai odihnitor.
Dacă aveți un caz grav de boala a refluxului gastroesofagian, cu siguranță veți avea nevoie de un tratament prescris de medic. Ați putea fi trimis la un specialist pentru un test numit endoscopie, astfel încât un medic să poată vedea în interiorul esofagului și stomacului pentru a diagnostica problema specifică și pentru a verifica dacă există o deteriorare gravă.
Sursa, aici.
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
-
Insula Iubirii și provocările relațiilor. Rolul ispitelor în cupluri26.08.2025, 20:26
-
Dieta mediteraneeană poate proteja creierul de Alzheimer26.08.2025, 18:54
-
Metformin, medicamentul pentru diabet de tip 2, acționează și în creier26.08.2025, 17:34
-
Disonanța cognitivă: de ce facem lucruri care ne contrazic valorile26.08.2025, 16:30
Ficatul gras, boala care te macină în tăcere. Duce la ciroză, cancer hepatic. Se extinde în tot organismul
De ce unele gaze intestinale miros mai rău decât altele. Ce se întâmplă, de fapt, cu alimentele când ajung în stomac
De ce unele gaze intestinale miros mai rău decât altele. De ce este un semn bun când gazele intestinale au un miros puternic.
Alimentul care poate cauza gaze. Compusul care afectează digestia
Acest aliment sănătos poate provoca gaze. Îți afectează digestia și balonează.
Când este recomandată colonoscopia. Dr. Carmen Gabriela Lamatic: Depinde ce găsim
Legătura dintre sănătatea intestinală și anxietatea generalizată. Noi metode de combatere a anxietății prin îmbunătățirea sănătății intestinale
Boala silențioasă care crește riscul de deces prin boli de inimă și cancer cu 50%
Colibactina, toxina bacteriană care lasă amprente genetice și declanșează cancerul colorectal la tineri
Bomba din organism care declanșează cancerul. Duce la o explozie de boli oncologice.
Balonarea, semn al unor afecțiuni multiple. Semnele care trebuie să te trimită la medic
Adesea considerată o neplăcere minoră, balonarea poate semnala probleme mai serioase.
Alimentele care îți distrug ficatul și creierul. Perturbă și producția de insulină
Aceste alimente prezente pe mesele multora dintre noi ne distrug ficatul și creierul. De altfel, perturbă și producția de insulină.
Herniile abdominale: când trebuie operate și care sunt metodele actuale
Tulpina emergentă de E.coli non-O157, posibil factor declanșator al cancerului colorectal la adulții tineri
Acest aliment sănătos duce la CANCER. Medicii au constatat o explozie a cazurilor de cancer, iar acest aliment este incriminat.
Cancerul care omoară cei mai mulți români. Dr. Eliza Gangone (SANADOR): Principala cauză de deces
Alimentele care ar putea preveni cancerul. Carnea, în prim-plan
Boala ascunsă în carnea de porc. Primul semn că ai trichineloză. INSP: Carnea conţine larve de viermi paraziţi
Alertă în patru destinații turistice. Virusul care ucide în tăcere și îți poate distruge ficatul
Cancerul de pancreas, greu de diagnosticat. Prof. dr. Cristian Gheorghe: Speranța de viață e mică. Moment dificil
Acest tip de cancer are o evoluție dramatică. Este diagnosticat târziu, iar speranța de viață a pacienților este redusă.
Cum influențează cafeaua diversitatea bacteriană a intestinului. Legătura dintre sănătatea intestinală și consumul moderat de cafea
Un nou studiu evidențiază legătura dintre consumul de cafea și sănătatea microbiomului intestinal, deschizând noi perspective asupra beneficiilor acestei băuturi.
Grupa de sânge care te expune la cancer
HMB, suplimentul pentru tratarea cirozei. Îmbunătățește viața pacienților cu ciroză
Acest supliment alimentar ar putea ajuta la repararea ficatului, iar beneficiile sunt importante.
Un medic dezvăluie cele 7 boli care apar imediat după sărbători: Se agravează imediat
Un medic dezvăluie 7 boli care se agravează după sărbători. Mesele de sărbători pot face mai mult rău decât ai crede.
Mișcarea, esențială pentru prevenirea cancerului colorectal. Dr. Carmen Gabriela Lamatic: Efect benefic
Așa poți să previi unul din cele mai mortale tipuri de cancer.
Un simptom frecvent după masă poate semnala risc crescut de cancer mortal
Chisturile pancreatice, ce sunt și când devin canceroase. Prof. dr. Cristian Gheorghe: Criterii de risc: durerea, icterul, markerii tumorali
Ce sunt chisturile pancreatice. Când devin acestea canceroase și de ce mortalitatea pacienților este ridicată.