Aspirina în doze mici: poate preveni bolile cardiovasculare, dar prezintă alte riscuri

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Aspirina
Aspirina

Aspirina luată zilnic în doze mici poate preveni bolile cardiovasculare. Tratamentul, însă, nu este lipsit de riscuri.

Noi cercetări sugerează că mulți adulți din Statele Unite care iau zilnic aspirină cu doze zilnice pentru a preveni bolile de inimă ar putea fi în realtate expuși riscului de îmbolnăvire, potrivit medicalnewstoday.com.

Noi cercetări constată că mai mult de șase milioane de adulți din SUA iau aspirină pentru a preveni bolile de inimă fără recomandarea medicului.

Cele mai expuse riscului de îmbolnăvire sunt adulții în vârstă și cei care au sau au avut ulcere peptice,

Ulcerele peptice sunt leziuni deschise care pot apărea în stomac și în intestinul subțire. Aceste leziuni dureroase, care sunt predispuse la sângerare, afectează aproximativ 10% dintre persoane.

Studiul recent sugerează că aproape 6,6 milioane de adulți din SUA iau aspirină în fiecare zi pentru a se proteja împotriva bolilor de inimă, fără a solicita sfatul medicului.

Cercetătorii de la Beth Israel Deaconess Medical Center (BIDMC) și Harvard Medical School, ambele în Boston, MA, raportează aceste constatări într-un recent articol publicat în Annals of Internal Medicine.

Autorul principal este Dr. Colin W. O'Brien, care este membru la Harvard Medical School și un rezident senior în medicina internă la BIDMC.

Persoanele fără risc trebuie să ceară sfatul medicului

El și colegii săi notează că un mesaj-cheie al constatărilor lor este că persoanele fără antecedente de boli cardiovasculare care iau aspirină zilnic pentru a preveni infarctul miocardic sau accidentul vascular cerebral ar trebui să discute cu medicul despre dacă este înțelept să continue.

Aspirina funcționează prin reducerea aderenței trombocitelor din sânge și, prin urmare, scăderea capacității lor de a se coagula. Cu toate acestea, aceeași proprietate ridică și riscul de sângerare.

Până de curând, comunitatea medicală a sprijinit utilizarea zilnică de aspirină în doze mici, pentru prevenirea evenimentelor cardiovasculare - cum ar fi atacul de cord sau accidentul vascular cerebral, însă doar dacă este vorba despre persoae cu risc mai mare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel