Atac de cord: de ce sunt mai multe decese în perioada sărbătorilor. La ce să fii atent

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Boli cardiovasculare
Boli cardiovasculare

Perioada sărbătorilor aduce și unele lucruri mai puțin plăcute, și anume o creștere semnificativă a deceselor din cauza atacului de cord. Cercetătorii vor să înțeleagă de ce se întâmplă asta.

Studiile realizate în întreaga lume au observat creșteri semnificative a deceselor provocate de evenimente legate de inimă în perioada de sărbători. Spre deosebire de decesele cauzate de gripă, acestea nu par legate de vremea rece. Ca un exemplu, este vară în perioada de Crăciun, și totuși „vârful” a fost înregistrat în Australia, precum și în emisfera nordică. Mai degrabă, factorii împărtășiți sunt stresul emoțional al sărbătorilor și schimbările nesănătoase ale dietei, inclusiv prea mult alcool.

Din păcate, unii oameni pot respinge pur și simplu semnele de avertizare ale unui atac de cord în timpul sărbătorilor, deoarece sunt ocupați cu obligații sociale acasă sau, dacă călătoresc sau vizitează persoane dragi, sunt reticenți să primească îngrijiri medicale atunci când sunt departe de doctorul lor, conform unui studiu apărut în Jurnalul Asociației Americane a Inimii.

Semne de avertizare 

Pentru a vă proteja inima, abordarea de autoapărare trebuie să fie dublă: Luați măsuri pentru a controla stresul și nu ignorați simptomele atacului de cord, indiferent de perioada în care apar.

Aceste semne de avertizare includ dureri în piept sau presiune care se pot simți doar ca o strângere inconfortabilă, care durează mai mult de câteva minute sau trece și revine.

S-ar putea să simțiți durere sau disconfort la una sau ambele brațe, spate, gât, maxilar sau stomac sau să simțiți o transpirație rece. Femeile pot suferi un atac de cord fără presiune toracică și sunt ceva mai predispuse decât bărbații să experimenteze unele dintre celelalte simptome comune, în special senzația de lipsă de aer, greață / vărsături și dureri de spate sau maxilar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel