Atac de cord: lucrurile care chiar ar fi bine să le faci după un infarct. Sfaturile de la Harvard

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Inima transmite mesaje țesutului gras   FOTO: pexels.com
Inima transmite mesaje țesutului gras FOTO: pexels.com

Recuperarea după un atac de cord nu se oprește când vă externați din spital, reamintesc specialiști de la Școala de Medicină Harvard.

Atac de cord. Un infarct este o experiență nedorită care schimbă viața. Experți de la Școala de Medicină de la Harvard spun că după externarea din spital în urma unui atac de cord veți fi, probabil, asaltat de o mulțime de informații despre ce înseamnă sănătatea inimii și ce ar trebui să faci în acest scop, potrivit health.harvard.edu.

Primul pas, continuă aceștia, este să învățați să acceptați că sunteți un „supraviețuitor al atacului de cord". Medicul cardiolog Patrick O'Gara, de la Spitalul Brigham and Women s Hospital din Boston, afirmă că sunt câțiva pași care grăbesc recuperarea și protejează inima pe termen lung.

Aceștia sunt:

1. Cunoașteți semnele de avertizare - „Lucrul numărul 1 pe care îl spun pacienților este: «acum că ați trecut prin acest proces, este esențial pentru voi și familia voastră să puteți recunoaște simptomele atacului de cord, astfel încât să puteți solicita un serviciu medical de urgență imediat dacă credeți că aveți un altul»", spune cardiologul O'Gara. Potrivit specialistului, fiecare minut e esențial pentru a preveni daunele de durată de la un atac de cord.

2. Luați-vă medicamentele prescrise – când v-ați externat ați primit o mulțime de pastile și instrucțiuni despre cum să le luați. „Medicamentele pentru scăderea colesterolului, a tensiunii arteriale și controlul ritmului cardiac sunt esențiale pentru sănătatea voastră în primele faze de recuperare a atacului de cord. Nu ezitați să sunați medicul dacă aveți orice întrebări cu privire la medicamentele dumneavoastră", avertizează expertul de la Harvard.

3. Faceți schimbări în stilul de viață – ca recuperarea să meargă cum trebuie este esențial să adoptați un stil de viață sănătos. Dacă ați fumat înainte de atacul de cord, faceți din renunțare o prioritate. Apoi adoptați o dietă sănătoasă pentru inimă și faceți regulat mișcare, dar și controlați-vă periodic tensiunea arterială și zahărul din sânge.

4. Înscrieți-vă la un program de reabilitare cardiacă – cardiologul recomandă pacienților care au suferit un atac de cord să se înscrie într-un program de reabilitare cardiacă. Programele tipice din State includ sesiuni de trei ore pe săptămână pentru o perioadă de 12 săptămâni. Medicul subliniază și de ce: dezvoltați o rutină a unui exercițiu într-un mediu sigur, monitorizat, primiți asistență în ceea ce privește modificările dietetice și sfaturi despre cum să vă modificați stilul de viață după atacul de cord, dar și aveți afla cum au trecut alte persoane prin experiențe similare. Unele programe oferă și asistență pentru membrii familiei.

5. Comunicarea cu medicul - înainte de atacul de cord este posibil să nu fi apelat prea des la medicul vostru, însă acum ar fi indicat să vorbiți cu el despre sănătatea voastră, despre atacul de cord, despre medicația prescrisă și despre orice nelămurire ați avea sau orice simptom vi se pare suspect.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel