AVC: fluxul de sânge se reface primul, apoi neuronii

Florina Pop |
Data publicării:
Accidentul vascular cerebral
Accidentul vascular cerebral

Un studiu realizat la Universitatea Rice, SUA, susține că fluxul de sânge se reface primul după un mic AVC, apoi activitatea electrică neuronală.

 

Cercetătorii americani au descoperit că în urma unui accident vascular cerebral, mai mic de un milimetru ca dimensiune, fluxul de sânge spre creier se reface primul, apoi este reluată activitatea electrică a neuronilor. Ca să ajungă la această concluzie, autorii studiului au folosit  tehnologia avansată de monitorizare neuronală.

Cercetătorii susțin că recuperarea neuronală poate dura săptămâni chiar și pentru accidente vasculare cerebrale mici, și posibil mai mult timp pentru AVC-uri mai mari. Studiul, care a durat opt săptămâni, a necesitat implanturi și instrumente concepute pentru a monitoriza atât fluxul de sânge cât și activitatea creierului simultan înainte, în timpul și după debutul accidentelor vasculare cerebrale. Autorii studiului au utilizat electrozi în combinație cu linii optice capabile să măsoare fluxul de sânge, plus imagini imagistice. 

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel