Avertismentul unui medic psihiatru din Franța: spitalizările pentru copii au crescut cu 80%

DCMedical Team |
Data publicării:
Covid-19
Covid-19

Un celebru medic psihiatru din Franța susține că au crescut spitalizările tinerilor sub 15 ani de la începutul pandemiei COVID.

Medicul psihiatru Angèle Consoli, membru al Consiliului științific francez, susține că internările copiilor sub 15 ani din motive psihiatrice au crescut cu 80%. Acesta susține că se observă o tendință depresivă la tinerii între 12 și 17 ani. Concluzia sa are la bază rezultate din teren, de la medici psihiatri.

”În domeniul copilăriei timpurii, există vigilență, am văzut o creștere a numărului de consultații pentru întârzieri de limbaj, pentru tulburări de somn și conflicte intra-familiale” în rândul copiilor până la 3 ani, susține medicul psihiatru.

Acesta transmite un apel părinților prin care le atrage atenția să fie atenți la schimbările bruște de comportament, la iritabilitate, plâns. ”Criza Covid nu face decât să agraveze tensiunile din sistemul spitalicesc. Preocupările (guvernului) pentru sănătatea mintală sunt puternice”, asigură medicul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel