Psihiatrie: școală de vară la Institutul „Socola" din Iași

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Stetoscop
Stetoscop

Institutul de Psihiatrie „Socola" din Iași va găzdui între 13 și 15 iunie a patra ediție a Școlii de de Vară - „Repere Interdisciplinare în Psihiatrie".

Psihiatrie, școala de vară. La Institutul de Psihiatrie „Socola" din Iași va avea loc, între 13 și 15 iunie, Școala de Vară - „Repere Interdisciplinare în Psihiatrie". Manifestarea, aflată la patra ediție, este organizată de Institutul de Psihiatrie „Socola" Iași, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa", disciplina Psihiatrie, și Colegiul Medicilor din Iași.

Psihiatrie, școala de vară: temele dezbătute

Subiectele care vor fi dezbătute pornesc de la principalele probleme ale patologiei psihiatrice în practică, la noutăți psihofarmacologice, etică medicală și până la interfața cunoașterii psihicului uman și astrologie.

„Psihiatria, cu toate controversele care i-au amprentat istoria, rămâne în continuare o specialitate medicală care solicită absolvenți cu o pregătire profesională complexă. Practica psihiatrică impune psihiatrului în devenire să își formeze o viziune proprie asupra dimensiunii psihicului uman, pornind de la filozofia minții spre cunoașterea științifică în psihiatrie. O viziune globală și integrativă necesită în primul rând un demers introspectiv, curajos și asumat, psihiatrul fiind primul care se expune procesului de autocunoaștere", a declarat doctorița Oana-Cristina Crețu, medic primar psihiatru în cadrul Institutului de Psihiatrie „Socola" Iași.

Psihiatrie, școala de vară: temele dezbătute

Cele trei zile ale Școlii de Vară cuprind cursuri, workshop-uri, o sesiune competițională de postere și prezentări interactive. Concluziile manifestări vor fi prezentate sâmbătă, 15 iunie, de la ora 12.00, anunță organizatorii. Audierea cursurilor de vară este liberă, dar pentru eliberarea diplomelor cu credite EMC Iași, taxa pentru medici rezidenți este 100 de lei, iar pentru medicii specialiști - 200 de lei.

Manifestarea va debuta cu un curs despre „Rolul eticii medicale în fundamentarea științifică a disciplinelor medicale", susținut de conferențiarul univesitar Liviu Oprea, președintele Colegiul Medicilor din Iași.

Unul dintre workshop-urile organizate va fi despre „Dimensiuni ale cunoașterii psihicului uman", în data de 13 iunie, va dura două ore și va fi moderat de profesoara Roxana Chiriță, director medical al Institutului de Psihiatrie „Socola" Iași, și va cuprinde și o intervenție din State a Corinei Ștefan, specialist în Astrologie psihologică. „Workshop-ul își propune să releve importanța autocunoașterii în practica psihiatrică, conexiunea cunoaștere-autocunoaștere, prin teorii, concepte, experiențe și conștientizări. Intenția noastră este să oferim o cale de acces spre universul interior, integrând și dimensiunea spirituală a sufletului, spiritului și conștiinței", consideră medicul Oana-Cristina Crețu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel