Sănătate mintală, provocări: Congres național de Psihiatrie la Sibiu

Adisa Codruț |
Data publicării:
Creier
Creier

Sănătate mintală, provocări. Psihiatri, psihologi, asistenţi sociali și antropologi români și străini se întâlnesc la Sibiu din 29 mai la un congres național.

Sănătate mintală, provocări. Asociaţia Română de Psihiatrie şi Psihoterapie (A.R.P.P.), în parteneriat cu Facultatea de Medicină „Lucian Blaga" și Spitalul de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda" din Sibiu organizează din 29 mai și până pe 1 iunie, a VII-a ediție a Congresului Naţional de Psihiatrie 2019.

Tema evenimentului - „Sănătate mintală și psihiatrie: tradiții, provocări și perspective". La manifestare, una cu tradiție în țară, au fost invitați profesionişti din țară și străinătate care activează în domeniul sănătăţii mintale: psihiatri, psihologi, asistenţi sociali, sociologi, antropologi și studenţi.

Sănătate mintală, provocări: peste 750 de specialiști în 4 zile

Congresul Naţional de Psihiatrie va fi prezidat de profesoara Cătălina Tudose, președintele A.R.P.P.. Lucrările manifestării se vor desfăşura la Hotel Ramada din Sibiu - strada Emil Cioran, numărul 2 - , unde timp de 4 zile, în 3 săli de conferințe, cei peste 750 de participanți vor participa la un maraton științific: sesiuni plenare, simpozioane, cursuri, workshop-uri, sesiuni de comunicări orale și e-postere vor fi susținute de peste 60 de conferențiari de prestigiu din România și străinătate, se arată într-un comunicat.

„În condițiile înregistrării unor valori îngrijorător de crescute ale morbidității prin boli psihice ca și ale costurilor plătite de societate, ne dorim o întâlnire fructuoasă a profesioniștilor interesați în exercitarea cu demnitate a acestei frumoase profesii și în promovarea drepturilor cetățenilor români la diagnostic, la tratament, la reabilitare și nu în ultimul rând la prevenția suferințelor psihice", a declarat Cătălina Tudose.

Sănătate mintală, provocări: ce subiecte se vor aborda

În cadrul zilelor de congres se vor aborda subiecte precum: necesitatea înființării unui departament dedicat tinerilor specialiști, aspecte legate de educația academică a medicilor din țară cu propuneri de îmbunătățire a acestui proces, nevoi și particularități ale comunicării A.R.P.P. cu instituțiile guvernamentale, organizațiile de pacienți și cu specialiștii din alte domenii.

Manifestarea este însoțită și de o expoziție specializată în care companiile vor promova cele mai recente descoperiri din domeniu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel