08 Mai

Conferința Europeană de Psihiatrie și Sănătate Mintală „Galatia 2019”, 8-12 mai

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Medic
Medic

Conferința Europeană de Psihiatrie și Sănătate Mintală „Galatia 2019” va avea loc între 8 și 12 mai la Galați. La această ediție, interdisciplinaritatea în psihiatrie este principala temă, fiind în concordanță cu trendul mondial al cercetării din acest domeniu. Participanții vor primi credite.

A III-a ediție a Conferinței Europene de Psihiatrie și Sănătate Mintală „Galatia 2019" va avea loc între 8 și 12 mai. Ca și la edițiile precedente, la acest important eveniment medical vor participa medici psihiatri din țară și străinătate, medici de familie, medici din alte specialități care ajung în contact cu problematica psihiatriei, farmaciști, psihologi, sociologi, filosofi, asistenți medicali, dar și specialiști din alte domenii de activitate. Scopul acestei conferințe este de a veni în sprijinul programelor de sănătate mintală din România, având în vedere cifrele alarmante care arată creșterea incidenței tulburărilor psihice.

„Pentru că psihiatria este o disciplină care interferează cu aproape toate specialitățile medicinei. Este o specialitate a medicinei care, alături de psihologie, explorează complexitatea fascinantă a minții umane atât în partea sa luminoasă, cât și în zona ei tenebroasă. Psihiatria este zona în care medicul și pacientul lucrează împreună pentru ca întrebările să-și primească răspunsurile, iar problemele să-și găsească soluțiile. Tocmai de aceea, și la ediția din 2019, interdisciplinaritatea în psihiatrie este principala temă, fiind în concordanță cu trendul mondial al cercetării din acest domeniu", a declarat Anamaria Ciubară, medic primar psihiatru, președintele conferinței.

Evenimentul este organizat de Universitatea Dunărea de Jos- Facultatea de Medicină și Farmacie, în parteneriat cu Academia Română și Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna" Galați.

Ce sesiuni vor fi organizate

„Cyberbullying în adolescență. Consecințe și abordări terapeutice" este o temă de actualitate care va fi dezbătută în cadrul Secțiunii de Psihologie.

Având în vedere tendințele actuale privind imaginea de sine promovată în societate, „Frumusețea distructivă – Bulimia. Distorsiunile cognitive în tulburările de comportament alimentar" este un alt subiect al conferinței.

Prof. Dr. Diana Bulgaru Iliescu va prezenta tema „Actualități în psihiatria medico-legală", problematică tot mai frecventă odată cu creșterea delicvenței.

În secțiunea de Sociologie, Prof. Dr. Antonio Sandu va aborda subiectul „Practica Mindfulness și meditaţia în consilierea filosofică".

Prof. Dr. Roxana Chiriță va prezenta „Valențele interdisciplinare ale sindroamelor rare în psihiatrie".

Prof. Dr. Florin Verza aduce în discuție „Relația dintre formele comunicării și structurile bazale ale personalității în performarea academică".

În secțiunea dedicată psihologiei, psihologul Aurel Lefter va arăta cum se efectuează „Evaluarea psihologică clinică în context judiciar", în timp ce Prof. Dr. Ion Dafinoiu ne va arăta cum se realizează „Managementul psihologic al durerii", iar psiholog Liliana Luca va pune în lumină „Stigma personalului medical în asistența medicală psihiatrică".

De asemenea, Prof. Dr. Mirela Manea va prezenta actualități despre „Anxietatea - opțiuni terapeutice de la trecut la prezent".

În cadrul noii secțiuni de Filosofie, Antropologie, Prof. Dr. Dan Simbotin va prezenta subiectul „Interdisciplinaritate, Multidisciplinaritate, Transdisciplinaritate. Limite ale teoriilor privind unitatea științei", iar Prof. Dr. Mendo Castro Henriques va vorbi despre „Consciousness - a dialogical presentation".

Două subiecte deosebit de interesante sunt „Placebo and Nocebo", prezentare realizată de Prof. Dr. Michael Davidson, și „Criminalii în serie – Categorii psihopatologice", o temă ce va fi prezentată de Prof. Dr. Călin Scripcaru.

Acest eveniment va fi creditat cu: credite de Educație Medicală Continuă (EMC) de către Colegiul Medicilor din România; credite Educație Farmaceutică Continuă (EFC) - de către Colegiul Farmaciștilor din România; credite de Educație Continuă - de către Colegiul Psihologilor din România; credite Educație Medicală Continuă (EMC) - de către Ordinul Asistenţilor Medicali Geneneralişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România.

Medici de prestigiu din Europa și SUA

Și anul acesta, pe lângă personalitățile medicinei românești, vor participa specialiști din SUA, Italia, Portugalia, Serbia, Republica Moldova, fiind reprezentate șase universități de prestigiu din străinătate.

Din acest motiv, pe lângă sesiunile consacrate, a fost necesară înființarea unor sesiuni noi, printre care: Filosofie, Antropologie, Psihiatrie; Interferențele inteligentei artificiale cu tulburările psihiatrice moderne – secțiune prezidată de informatician lector universitar Bogdan Pătruț, Psihiatrie medico-legală etc.

În cadrul conferinţei se vor desfăşura cursuri, work-shop-uri, comunicări orale şi sesiuni poster, organizate la sediul Universităţii „Dunărea de Jos" din Galaţi, Sala Senatului, parter, Strada Domnească nr. 47. De asemenea, cu ocazia acestui eveniment va avea loc o lansare de carte – „Fundamente etice în domeniul intervențiilor psihosociale" de Cornelia Margareta Gășpărel.

Înscrieri se pot face AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Mioara Roman a murit

23 feb 2024, 08:28
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel