Bacteriile de pe aparatele din sălile de gimnastică, rezistente la antibiotice

Florina Pop / 27 iul 2020 / 13:51
Medicii recomandă practicarea unui sport sau chiar banalele plimbări pentru o bunăstare mintală
Medicii recomandă practicarea unui sport sau chiar banalele plimbări pentru o bunăstare mintală

Un studiu a descoperit că pe aparatele din sălile de sport ale universităților se află bacterii rezistente la antibiotice.

Cercetători de la Universitatea West Chester, SUA, au descoperit că 43% din bacteriile Staphylococcus găsite pe aparatele din sălile de gimnastică ale universităților sunt rezistente la ampicilină, iar – izolate -73% dintre bacterii sunt rezistente la mai multe medicamente.

„Aceste rezultate sugerează suprafețe contactate în mod regulat în diferite medii de agrement, care pot adăposti S. aureus multi-rezistent la droguri (MDRSA) și ar trebui dezinfectate frecvent pentru a menține cel mai bine sănătatea publică și bunăstarea comunității”, au declarant cercetătorii, potrivit unui comunicat al Societății Americane pentru Microbiologie.

Concluziile cercetării subliniază că 43% dintre bacterii (S. aureus) recoltate de pe 45 de suprafețe diferite de aparate sportive erau rezistente la ampicilină, 73% au fost rezistente la două sau mai multe medicamente suplimentare, inclusiv eritromicină și sulfisoxazol.

Studiul va fi prezentat într-o conferință online, în august, a Societății Americane de Microbiologie, AICI.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy