Băile calde: efecte surprinzătoare asupra inimii

Angela Sabău |
Data publicării:
Baie caldă
Baie caldă

O baie caldă are efecte benefice asupra organismului, însă cercetătorii au vrut să afle cât de benefice sunt și au analizat ce efecte are asupra inimii. Rezultatele au fost surprinzătoare.

O baie caldă ar putea ajuta la calmarea articulațiilor, reducerea stresului și favorizează apariția somnului. 
Acum, un studiu publicat online de revista Heart, sugerează că băile calde zilnice sunt, de asemenea, asociate cu o sănătate mai bună a inimii. 
Cercetătorii au analizat informațiile despre sănătate și stilul de viață auto-raportate de la peste 30.000 de oameni de vârstă mijlocie din Japonia. Participanții au răspuns la un chestionar la începutul studiului și au fost apoi urmăriți aproximativ 20 de ani. În comparație cu persoanele care nu au făcut baie în cadă de mai mult de două ori pe săptămână, persoanele care au făcut o baie caldă sau fiervinte zilnic aveau un risc mai mic cu 28% de a face boli cardiovasculare și un risc de AVC cu 26% mai mic, potrivit health.harvard.edu
Studiul este doar observațional și nu dovedește că scăldarea zilnică în cadă ar reduce problemele cardiace. Însă cercetările anterioare au arătat că efectele băii în cadă asupra organismului sunt similare cu cele ale exercițiului fizic. 
Cu toate acestea, aveți grijă: o baie în apă foarte fierbinte este legată și de moarte subită din cauza supraîncălzirii, confuziei sau înecării. Dacă faceți o baie, mențineți temperatura confortabilă și nu riscați supraîncălzirea. În cele din urmă, acest studiu nu spune nimic despre posibilele beneficii cardiovasculare ale dușurilor calde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel