Bananele, INTERZISE dacă ai această boală. Mare atenție!

Bananele, pe cât sunt de gustoase, pe atât pot fi de periculoase pentru anumite boli. 

Bananele au un conținut bogat de potasiu și carbohidrați, de aceea sunt interzise persoanelor care suferă de afecţiuni renale și diabet. 

Cei sănătoși trebuie să le includă în dieta lor zilnică. Bogate în magneziu şi potasiu, minerale care ajută inima, muşchii, sângele şi sistemul nervos, bananele conţin de două ori mai multă vitamina C decât merele, perele şi strugurii şi au zaharuri naturale care oferă un plus de energie.

“Bananele sunt bogate în fibre, potasiu şi magneziu şi conţin trei zaharuri naturale - glucoză, fructoză şi zaharoză – ele constituie o alternativă perfect sănătoasă la dulciurile din comerţ, care sunt pline de aditivi chimici şi zahăr. Fructele proaspete şi coapte pot regla nivelul de magneziu din corp, favorizând o recuperare rapidă după eforturi fizice sau mentale. Sunt consumate cu precădere de către sportivii de performanţă, în caz de efort fizic susţinut”, explică Denisa Zaharia, medic de familie.

Scad tensiunea arterială și reduc riscul de accident vascular cerebral

 

Bananele conțin potasiu, care ajută la scăderea tensiunii arteriale, diminuând efectele sodiului prin eliminarea acestuia din organism. Cu toate acestea, studiile arată că multe persoane nu obțin suficient potasiu în dietă. O modalitate excelentă de a ajuta la remedierea deficienței, este consumul de bababe. 

Energie pentru antrenamente

 

Bananele sunt alimentele ideale pentru mulți sportivi, înainte, în timpul sau după un antrenament. O banană conține  400 de miligrame de potasiu și 32 miligrame de magneziu, precum și calciu și alți  micronutrienți. Potrivit experților, combinația de potasiu și magneziu, împreună cu carbohidrații, fac din banane o alegere eficientă pentru sportivi. Ele furnizează energie esențială, contribuind totodată la reducerea riscului de crampe musculare.

Un studiu din 2018 a constatat că, în comparație cu apa cu zahăr și apa simplă, consumul de banane în timpul unui antrenament a condus la o recuperare metabolică îmbunătățită și o scădere a inflamației, probabil datorită antioxidanților care apar în mod natural.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel