Alimentul poate scăpa milioane de oameni de diabet și boli de inimă
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Această băutură reduce semnificativ nivelul colesterolului și al zahărului din sânge.
Potrivit unei recenzii, o băutură de aur are efecte majore asupra colesterolului și al zahărului din sânge. Drumul către longevitate este precaut. Bolile cronice pandesc la fiecare colț. Cea mai gravă amenințare este boala de inimă, aceasta fiind principala cauză de deces la nivel global. Cu toate acestea, poți ridica o barieră împotriva bolii de inimă luând decizii alimentare sănătoase.
O nouă recenzie de cercetare realizată de Tea Advisory Panel - TAP face un caz puternic pentru consumul de ceai de mușețel german. Mușețelul german (Matricaria recutita) este un ceai de plante popular, făcut din florile de mușețel native în sudul și estul Europei.
Noua recenzie de cercetare TAP a descoperit că ceaiul de mușețel german se poate lăuda cu mai multe beneficii pentru sănătate care reduc riscul de boală de inimă.
Recenzia a concluzionat că poate "reduce semnificativ colesterolul și poate ajuta la îmbunătățirea nivelurilor de glucoză, insulină și lipide din sânge". Acest lucru este semnificativ deoarece nivelurile ridicate de colesterol și glucoză (zahăr din sânge) sunt ambele precursori ai bolii de inimă.
Ceaiul de mușețel a scăzut semnificativ glicemia și colesterolul. Mai exact, a redus nivelul HbA1C (care măsoară glicemia pe termen lung), nivelul insulinei din sânge, și rezistența la insulină, toate acestea indicând o îmbunătățire a controlului glicemiei. De asemenea, a scăzut colesterolul total, trigliceridele și colesterolul "rău" (LDL). Nu au fost observate schimbări semnificative în nivelul colesterolului "bun" (HDL) în ambele grupuri, arată și studiul publicat în Springer Link.
Ceai de mușețel - FOTO: Freepik@Kamal Uddin
Soluția a apărut dintr-o recenzie care a căutat să evalueze trei ceaiuri din plante - mușețel german, șolduri și mentă - și impactul lor asupra problemelor de sănătate importante pentru femei.
Recenzia a identificat studii controlate randomizat (RCT) dintr-o mare bază de date internațională de lucrări de cercetare revizuite de perechi.
RCT-urile atribuie în mod aleatoriu participanții într-un grup experimental sau un grup de control pentru a testa un medicament specific, tratament sau altă intervenție. Studiile au fost identificate prin utilizarea unor termeni de căutare specifici, cum ar fi "ceai de mușețel/infuzie".
"Deoarece am vrut să evaluăm mecanismele de acțiune (adică cum ar putea funcționa ceaiurile - în loc să constatăm că funcționează - în diferite probleme de sănătate), am identificat și studii privind ceaiurile și extractele de ceai realizate în laboratoare.
Astfel de studii pot să dezvăluie cu adevărat modul în care ceaiurile și ingredientele lor ar putea acționa în părțile corpului, precum și în întregul corp", a explicat Doctorul Gill Jenkins, medic de familie, co-autor al studiului și consilier invitat al TAP.
Conform medicului, concluziile generale din recenzia RCT-urilor au arătat că mușețelul poate aborda somnul deficitar și anxietatea, ambele contribuind la boala de inimă și declinul cerebral.
"Îmbunătățirea somnului și a anxietății poate îmbunătăți funcția cerebrală (datorită odihnei mai bune), astfel că se poate concluziona că ceaiul de mușețel ar putea îmbunătăți indirect funcția cerebrală, deși efectul imediat al mușețelului este de a calma fără efect asupra memoriei imediat", a remarcat ea.
Vezi și: Semnul care îți arată că ai colesterolul mărit. Efectele, catastrofale
- Ar trebui să limitezi cantitatea de sare pe care o consumi la maximum 6g (0.2oz) pe zi, deoarece prea multă sare îți va crește tensiunea arterială.
- Tensiunea arterială ridicată îți crește riscul de boală de inimă, forțând inima să lucreze mai mult pentru a pompa sânge în jurul corpului tău.
- Șase grame de sare sunt aproximativ o linguriță.
Ar trebui să eviți alimentele care conțin grăsimi saturate, deoarece acestea vor crește nivelurile de colesterol rău din sângele tău, avertizează NHS.
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Oferind soluții naturale pentru stres și oboseală, acest remediu străvechi ne ajută să redescoperim armonia dintre corp și minte.
Un nou studiu evidențiază legătura dintre consumul de cafea și sănătatea microbiomului intestinal, deschizând noi perspective asupra beneficiilor acestei băuturi.
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.