Băuturi care pot ameliora starea de mahmureală: Ce să bei și ce să eviți

Ana-Maria Bugiu |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Freepik @ivanko80
Foto: Freepik @ivanko80

Mahmureala vine, adesea, la pachet cu disconfortul și cu o serie de simptome neplăcute.

Deși nu există o soluție miraculoasă pentru a o elimina complet, există anumite băuturi care pot ajuta la ameliorarea simptomelor și altele pe care este mai bine să le eviți.

Băuturi de luat în considerare

Apă: Este esențială și accesibilă tuturor. Consumul de apă între băuturile alcoolice, înainte de culcare și pe tot parcursul zilei de după consumul de alcool poate ajuta la hidratare și la reducerea riscului de deshidratare asociată mahmurelii.

Băuturi cu electroliți: Băuturile sportive sau supele care conțin electroliți pot contribui la menținerea hidratării și la echilibrul mineral al organismului.

Ceaiuri non-cafeinizate: Acestea pot fi o alternativă excelentă la apă și pot ajuta la hidratare. Unele cercetări sugerează că anumite ceaiuri, precum cel verde sau ceaiul de crizantem cu miere, ar putea ajuta organismul să proceseze alcoolul mai rapid, potrivit MedicalNewsToday.

Băuturi din fructe, legume, plante, vitamine și minerale: Anumite sucuri de fructe, smoothie-uri sau alte băuturi care conțin ingrediente precum vitaminele B și zincul pot contribui la reducerea simptomelor mahmurelii.

Băuturi de evitat

Alcoolul: Evitați să mai consumați alcool după ce ați băut deja. Alcoolul deshidratează organismul și poate prelungi sau agrava simptomele mahmurelii.

Cofeina: Chiar dacă poate oferi o anumită energie, cofeina este un diuretic și poate duce la o mai mare deshidratare a organismului, ceea ce poate accentua simptomele mahmurelii.

Băuturile cu zahăr adăugat: Consumul excesiv de zahăr, cum ar fi cel din băuturile răcoritoare, poate duce la deshidratare și nu este recomandat în caz de mahmureală.

Băuturile sărate: Deși pot conține electroliți, băuturile foarte sărate pot avea efectul invers și pot duce la deshidratare din cauza retenției excesive de apă.

Factori care influențează mahmureala

Tipul și cantitatea de băutură: Unele băuturi conțin compuși care pot intensifica mahmureala. De exemplu, băuturile cu un conținut mai mare de congeneri (compus chimic din alcool) au șanse mai mari de a provoca mahmureală.Alte substanțe sau medicamente: Unele medicamente sau substanțe pot influența reacția organismului la alcool sau pot intensifica efectele acestuia.Starea generală de sănătate: Afecțiunile care provoacă inflamații în organism, precum anumite boli, ar putea influența riscul de mahmureală.Calitatea somnului: Lipsa somnului poate agrava simptomele mahmurelii.

Sfaturi de prevenire a mahmurelii

Evitarea consumului excesiv de alcool și menținerea unei alimentații adecvate pot reduce riscul de mahmureală.

Consumul moderat de alcool, evitarea băuturilor cu conținut ridicat de congeneri și odihna adecvată pot ajuta la prevenirea și reducerea simptomelor mahmurelii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel