Bețigașe de urechi, interzise. Unde nu se mai vând

Adisa Codruț |
Data publicării:
Bețigașe de urechi  FOTO: pexels.com
Bețigașe de urechi FOTO: pexels.com

În efortul de a limita folosirea materialelor plastice o regiune din Europa a interzis comercializarea de bețigașe din plastic cu bumbac, folosite pentru urechi și nas. Măsura a fost aprobată în Parlament.

Bețigașe de urechi. Vânzarea bețigașelor de urechi din bumbac și plastic a fost interzisă în Scoția. Motivul: combaterea poluării cu plastic. Măsura a primit girul Parlamentul luna trecută.

Roseanna Cunningham, secretară la Mediu, în Scoția, a declarat că este „mândră de faptul că guvernul scoțian a devenit prima administrație britanică care a interzis bețigașele de urechi din bumbac și plastic. (...) Această interdicție se bazează pe lucrări deja în curs de abordare a culturii îndepărtate a Scoției și vom continua să luăm măsuri asupra altor obiecte problematice în următorii ani, ca parte a eforturilor noastre de a reduce materialele plastice dăunătoare și obiectele de unică folosință, de a ne proteja mediul și de a dezvolta o economie circulară înfloritoare".

Oficialul scoțian a mai precizat că societatea „trebuie să lucreze împreună pentru a reduce, reutiliza și recicla ca să asigure un viitor durabil pentru generațiile actuale și viitoare", potrivit The Independent.

Bețigașe de urechi, interzise. Măsură lăudată de activiști

Mai mulți activiști de mediu din cadrul Marine Conservative Society au salutat gestul autorităților. Aceștia au curățat în jur de 150.000 de bule de plastic din bumbac de pe plajele din Scoția în ultimul sfert de secol. Catherine Gemmell, ofițerul de conservare din organizație, a declarat că regulamentul este un „câștig fantastic" pentru „mări și animale sălbatice" din Scoția.

Directorul WWF Scoția, Lang Banks, a declarat că interdicția este „o veste grozavă pentru viața sălbatică" întrucât „bețigașele pentru urechi sunt unele dintre cele mai omniprezente forme de poluare marină, astfel încât interdicția este un pas foarte binevenit și unul pe care sperăm ca alte țări să îl urmeze".

Aproximativ 4,7 miliarde de paie de plastic și 1,8 miliarde de bețigașe de urechi sunt folosite anual în Anglia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel