Blefaroplastia, intervenția pentru ridicarea pleoapelor căzute. Diveică: Scoatem pielea în exces

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
blefaroplastia - FOTO: Freepik@Anastasia Kazakova
blefaroplastia - FOTO: Freepik@Anastasia Kazakova

Blefaroplastia este un tip de intervenție chirurgicală prin care se îndepărtează excesul de piele de pe pleoape. 

Blefaroplastia este recomandată în cazul persoanelor care vor să își îmbunătățească aspectul pleoapelor. Odată cu vârsta, pleoapele se întind, iar mușchii care le susțin slăbesc. Ca urmare, excesul de piele și grăsime se poate aduna deasupra și dedesubtul pleoapelor. Acest lucru poate provoca sprâncene lăsate, pleoape superioare căzute și pungi sub ochi.

Pe lângă îmbătrânire, pielea foarte lăsată din jurul ochilor poate reduce vederea laterală (vederea periferică), în special părțile superioare și exterioare ale câmpului vizual. Blefaroplastia poate reduce sau poate scăpa de aceste probleme de vedere. Operația poate face, de asemenea, ca ochii să pară mai tineri și mai alerți.

Dr. Daniela Diveică, medic primar în chirurgie plastică și estetică, a explicat în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC Medical, când și cum se realizează această intervenție

”Există două tipuri de blefaroplastie: cea chirurgicală sau cea nechirurgicală, când excesul de piele este undeva la limită pentru a inteveni chirurgical. În acest caz ne putem folosi de tehnologie pentru a forța pielea să se strângă astfel încât să mai amânăm un număr de ani intervenția chirurgicală. 

Aici ne referim la tratamentele laser special create pentru zona ochilor, care cu ajutorul unei intensități și a unor tehnologii care încorporează laserul CO2 sau frecvență strâng pielea și o forțează să producă colagen și elastină. În momentul în care excesul de piele este foarte mare și nu mai poate fi strâns cu ajutorul laserului, atunci se intervine chirugical și scoatem pielea în exces.

Rolul consultației este esențial pentru a lua decizia care procedură ni se potrivește mai bine. Dacă excesul de piele este foarte mare, nu mai sunt eficiente tratamentele non-invazive”, a explicat dr. Daniela Diveică, medic primar în chirurgie plastică și estetică, a explicat în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC Medical.

Vezi și: Ce se întâmplă dacă iei medicamentele pe stomacul gol. De ce unele pastile se administrează după masă. Care este combinația pe care ar trebui să o eviți

Blefaroplastia, indicații

Blefaroplastia poate fi o opțiune pentru:

- Pleoapele superioare înfundate sau căzute

- Exces de piele a pleoapelor superioare care blochează parțial vederea periferică

- Excesul de piele de pe pleoapele inferioare

- Pungi sub ochi

- Blefaroplastia poate fi efectuată în același timp cu o altă procedură, cum ar fi un lifting de sprâncene, un lifting facial sau o resurfacție a pielii, notează Mayo Clinic.

Vezi și: https://www.dcmedical.ro/acidul-hialuronic-efect-asupra-buzelor_643779.html

Pleoapele căzute, cauze

Există multe cauze posibile ale pleoapelor căzute, de la cauze naturale la afecțiuni mai grave. Oricine poate avea pleoapele căzute și nu există diferențe substanțiale în ceea ce privește prevalența între bărbați și femei sau între diferite etnii.

Cu toate acestea, este mai frecventă la adulții mai în vârstă din cauza procesului natural de îmbătrânire. Mușchiul levator este responsabil pentru ridicarea pleoapei. Pe măsură ce îmbătrâniți, acel mușchi se poate întinde și, ca urmare, poate cauza căderea pleoapei.

Rețineți, totuși, că persoanele de toate vârstele pot fi afectate de această afecțiune. De fapt, bebelușii se nasc uneori cu ptoză, deși acest lucru este rar.

Uneori, cauza exactă este necunoscută, dar alteori se poate datora unei traume. Poate fi, de asemenea, neurologică, notează Healthline.

Vezi și: Cum să faci ridurile să dispară. Diveică: Am oprit timpul în loc. Șterge 10-15 ani de pe chip

Pleoapele căzute, factori de risc

Anumite afecțiuni medicale vă pot expune, de asemenea, la riscul de a dezvolta pleoapa căzută.

Afecțiuni medicale. Dacă pleoapele tale sunt căzute, ar putea fi un semn al unei afecțiuni medicale subiacente, mai ales dacă problema afectează ambele pleoape.

În cazul în care doar una dintre pleoapele tale cade, poate fi rezultatul unei leziuni nervoase sau al unui orzagiu temporar. Operația de rutină de cataractă este uneori de vină pentru apariția ptozei, ca urmare a întinderii mușchiului sau a tendonului, deși acest lucru este foarte rar.

Afecțiuni grave. În unele cazuri, pleoapa căzută este cauzată de afecțiuni mai grave, cum ar fi un accident vascular cerebral, o tumoare pe creier sau un cancer al nervilor sau al mușchilor.

Tulburările neurologice care afectează nervii sau mușchii ochilor - cum ar fi miastenia gravis - pot, de asemenea, să ducăTrusted Source la ptoză.

Vezi mai multe în VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel