Boala Alzheimer, descoperire revoluționară. Tratamentul care ar putea combate declinul cognitiv

Monika Baciu |
Data publicării:
boala alzheimer - FOTO: Freepik@atlascompany
boala alzheimer - FOTO: Freepik@atlascompany

Boala Alzheimer ar putea fi combătută folosind un tratament specific. Este o descoperire revoluționară care ar putea schimba evoluția bolii.

Boala Alzheimer, dar și alte boli neurodegenerative ar putea fi combătute cu ajutorul radiațiilor cu frecvență înaltă. Radiațiile de înaltă frecvență pot interfera cu ținta cheie în cazul pacienților cu Alzheimer, arată cele mai recente studii.

În eforturile de a aborda bolile neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer și Parkinson, oamenii de știință s-au concentrat asupra acumulării unor proteine incorect pliate, cunoscute sub denumirea de amiloizi. Această acumulare este considerată o trăsătură definitorie a acestor boli.

Practic, aceste proteine se comportă necorespunzător prin formarea de agregate, ceea ce poate deteriora celulele cerebrale. În prezent, oamenii de știință cred că tratamentul ar putea implica orientarea acestor proteine cu ajutorul undelor electromagnetice de înaltă frecvență.

Vezi și: Cât rezistă condimentele în cămara ta. Ce se întâmplă după ce acestea au expirat

Cum arată proteinele amiloide în cazul bolii Alzheimer

Pentru a înțelege mai bine acest aspect, puteți să vă gândiți la proteinele amiloide ca la niște hârtii origami pliate necorespunzător. Atunci când aceste proteine se pliază greșit, ele formează agregate necorespunzătoare. Ca o reacție în lanț, atunci când o proteină se comportă incorect, alte proteine tind să o urmeze, ceea ce duce la o cascadă de agregare, ceea ce nu este benefic pentru creier.

Cum poate fi prevenită boala folosind radiațiile cu frecvență înaltă

Cercetătorii de la Universitatea din Peking au descoperit o modalitate de a regla această agregare folosind o anumită frecvență, conform unui comunicat de presă. Descoperirile lor sugerează că există un potențial de a încetini sau chiar de a preveni apariția unor boli precum Alzheimer.

Cercetarea se bazează pe un concept propus în 2018. Se credea că anumite unde de înaltă frecvență, numite unde electromagnetice (EM) THz, ar putea influența procesele biologice din corpul nostru. Aceste unde rezonau cu moleculele, modificând în special modul în care acestea se leagă între ele. Oamenii de știință au crezut că, dacă ar putea să direcționeze aceste unde cu precizie, ar putea preveni apariția bolii, potrivit Study Finds.

Vezi și: Care sunt beneficiile lămâilor și care e doza zilnică recomandată de vitamina C

Experimente anterioare au indicat că anumite frecvențe de lumină ar putea descompune aceste acumulări de proteine problematice. Cu toate acestea, a existat o problemă - aceste frecvențe au produs și căldură, ceea ce ar putea fi dăunător. Astfel, cercetătorii au căutat o metodă mai sigură, non-termică, de a obține același efect.

Ei au utilizat un laser specializat pentru a ilumina probe de proteină amiloidă, cunoscută sub numele de Aβ, cu o anumită frecvență a luminii. Au descoperit că acest tratament a încetinit procesul de agregare a proteinei. Testele au arătat că această frecvență a fost sigură pentru celule și ar putea, într-adevăr, să aducă beneficii funcției acestora.

Vezi și: Duș rece vs. duș fierbinte: care este mai benefic

Tratamentul nu doar a încetinit procesul de agregare, ci a schimbat, de asemenea, structura proteinei. A fost ca și cum hârtia origami necorespunzător pliată ar fi fost corectată, împiedicând reacția în lanț de agregare.

Cercetătorii cred că orientarea acestor proteine cu ajutorul undelor THz ar putea schimba perspectiva în lupta împotriva bolii Alzheimer. Cu toate că studiul lor s-a concentrat pe Aβ, ei speculează că strategii similare ar putea fi utilizate în ceea ce privește alte proteine, precum proteina tau, deschizând astfel ușile pentru tratamente combinate.

Studiul a fost publicat în revista ”Light Science & Applications”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel