Boala Alzheimer, nouă abordare: cauza ce duce la pierderea sinapselor

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Boala Alzheimer    Foto: newatlas.com
Boala Alzheimer Foto: newatlas.com

Boala Alzheimer ar puta fi încetinită după ce oamenii de știință au schimbat centrul atenției în tratarea bolii, concentrându-se pe cauza pierderii sinapselor.

Dacă s-ar putea depăși pierderea unui proces în creier numit „editarea ARN”, este posibil să se poată încetini evoluția bolii Alzheimer și a altor tulburări sinaptice, a demonstrat un nou studiu.

Editarea ARN este un mecanism genetic care modifică proteinele esențiale în conexiunea dintre celulele nervoase din creier, numite sinapse. Editarea ARN este dereglată în creierul persoanelor cu boală Alzheimer, dar nu se cunoaște dacă acest lucru poate provoca boală.

În acest studiu, echipa științifică de la University of Technology Sydney Center for Neuroscience & Regenerative Medicine (CNRM) a reprodus acest proces dereglat în creierul șoarecilor și a descoperit că a dus la pierderea sinapselor, așa cum se întâmplă la Alzheimer.

Rezultatele, publicate în revista Molecular Brain, ar putea avea implicații pentru o nouă cale de urmat pentru tratarea în cele din urmă a bolii Alzheimer, spune profesorul Bryce Vissel, autorul principal al studiului.

„Înțelegerea mecanismelor care duc la pierderea sinapselor este esențială pentru a înțelege modul în care pacienții care suferă de boala Alzheimer încep să își piardă capacitățile de memorie și cum să prevină acest lucru să se întâmple”, spune profesorul Vissel.

"Mulți oameni de știință consideră că Alzheimer rezultă din acumularea unei substanțe numite amiloid în creier. În consecință, și-au concentrat studiile pe îndepărtarea amiloidului. Cu toate acestea, cel mai important eveniment este de fapt pierderea conexiunilor între celulele nervoase numite sinapse, despre care se știe că sunt esențiale pentru formarea memoriei.

Mecanism important

Studiul nostru este extrem de important, deoarece acum am arătat un mecanism care poate duce la pierderea sinapselor, așa cum apare în boala Alzheimer. 

Dr. Gary Morris, un om de știință care a contribuit la studiu, spune că, deoarece „sinapsele sunt importante pentru învățare, pierderea acestor sinapse duce la pierderea memoriei”.

Studiul nostru sugerează că, dacă putem depăși pierderea editării ARN în creier, este posibil să fim capabili să încetinim boala.

Profesorul Vissel spune că următorul pas al echipei este de a vedea dacă pot salva sinapsele și deficitele de memorie în boala Alzheimer, depășind pierderea editării ARN în creierul Alzheimer.

„Avem motive întemeiate să ne gândim că aceasta ar putea fi în cele din urmă o abordare extrem de benefică pentru rezolvarea Alzheimerului și potențialelor boli neurodegenerative, cum ar fi Parkinson”.

 

Sursa, aici.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel