Boala de care sufereau și strămoșii noștri

Adisa Codruț / 07 oct 2020 / 07:31
Ouă
Ouă

Cercetători afiliați la o serie de instituții din Japonia au găsit mai multe elemente asociate cu factori de risc specifici strămoșilor pentru boala coronariană. 

Cercetătorii au descoperit că strămoșii noștri ar fi suferit de boala arterelor coronare, o afecțiune care se dezvoltă la pacienții ce suferă de subțierea sau blocarea arterelor coronare, de obicei din cauza aterosclerozei.

Aceștia au analizat date genetice pentru aproape 26.000 de japonezi cu boală coronariană și circa 142.000 fără. Echipa a inclus și date de la o serie de alte baze de date cu informații referitoare la rezultatele secvențierii întregului genom. Au descoperit opt ​​elemente neidentificate anterior care ar putea fi asociate cu boala coronariană - și mai multe variante care ar putea fi asociate cu severitatea bolii.

Aceleași elemente au fost descoperit folosind baze de date de la alte bănci de gene. Apoi au creat o hartă care prezintă factorii de risc pentru pacienții cu markerii identificați. Speră ca rezultatele lro să fie folosite la diagnosticarea timpurie și la tratamentul persoanelor care prezintă un risc crescut de a dezvolta boli coronariene, potrivit medicalxpress.

Studiul, AICI.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy