Boli cauzate de caniculă. Atenție la simptome

Darius Muresan |
Data publicării:

Canicula poate fi extrem de periculoasa iar afectiunile cauzate de aceasta pot duce la complicatii grave.

In cele din urma, daca va continua expunerea excesiva la caldura, vor aparea manifestarile supraincalzirii, potrivit reginamaria.ro:

Crampele musculare reprezinta forma cea mai usoara. Sunt spasme musculare involuntare care apar frecvent ca urmare a efectuarii unor activitati fizice intense intr-un mediu cu temperatura ridicata. Persoanele care transpira intens in timp ce practica sport sunt mai predispuse la crampe musculare. Prin transpiratie se pierde sare care duce la aparitia crampelor. Aportul inadecvat de lichide contribuie frecvent la aparitia acestor crampe. Aceste spasme sunt mult mai intense si mai prelungite decat crampele musculare care apar noaptea. Muschii cei mai afectati sunt cei de la nivelul gambelor, bratelor, peretelui abdominal si spatelui. Tratamentul prompt previne progresia catre epuizarea termica.

Epuizarea termica. Este o forma moderata de supraincalzire care se dezvolta in decurs de cateva zile de expunere la temperatura ridicata combinata cu umiditate crescuta si o activitate fizica intensa, fara o hidratare adecvata. Fara un tratament prompt, epuizarea termica poate evolua catre soc termic, o conditie amenintatoare de viata. Din fericire, epuizarea termica poate fi prevenita.

Insolatia sau socul termic. Este forma cea mai grava, o adevarata urgenta medicala. Socul termic reprezinta supraincalzirea corpului la o temperatura de peste 400C in decurs de 10-15 minute. Netratat, socul termic poate duce la afectarea rapida a creierului, inimii, rinichilor si muschilor, deteriorarea fiind cu atat mai mare cu cat tratamentul este initiat mai tardiv, cu aparitia complicatilor severe si chiar a decesului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel