Boli mentale: legătura cu sportul și un supliment antioxidant

DCMedical Team |
Data publicării:

Boli mentale, antioxidant. Dacă legătura dintre sport și sănătatea mentală era cunoscută, cercetătorii au alăturat celor două un supliment antioxidant.

Boli mentale, antioxidant. Dacă legătura dintre exercițiile fizice și funcția cognitivă îmbunătățită era deja cunoscută, cercetători din Japonia și SUA au experimentat alăturarea unui al treilea element care să mențină un creier sănătos. Sportul combinat cu acțiunea unui antioxidant nu s-a testat în niciun laborator până acum.

Unele suplimente alimentare, se arată pe medicalxpress.com, ca acidul docosahexaenoic promit a îmbunătăți cunoașterea și a împiedica sau stopa declinului cognitiv. Cercetări anterioare au demonstrat că leptina, în special, este o țintă terapeutică promițătoare pentru bolile neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer.

Boli mentale, antioxidant: teste pe șoareci

Autorii studiului au vrut să afle, cu ajutorul testelor pe șoareci, dacă un exercițiu fizic ușor combinat cu astaxanthin, supliment antioxidant, ar îmbunătăți funcția cognitivă.

Primul experiment a examinat performanța a patru grupuri de șoareci pe teste standard utilizate pentru evaluarea memoriei și a învățării spațiale. Rozătoarele au fost împărțite în patru grupuri: sedentari cu placebo; exerciții ușoare cu placebo; sedentari cu astaxanthin; și exerciții ușoare cu astaxanthin. Primul grup a avut rezultatele cele mai proaste. În schimb, cele mai bune s-au înregistrat la șoarecii din ultimul grup.

Boli mentale, antioxidant: concluzii

Cercetătorii susțin că studiul lor ar putea fi o strategie eficientă, fără sprijin farmaceutic, pentru prevenirea sau îmbunătățirea funcției cognitive și a sănătății creierului, precum și pentru încetinirea declinului cognitiv.

Cercetarea a fost publicată în PNAS. Studiul integral, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel