Exerciții fizice care te ajută să fugi de depresie

Steluța Indrei |
Data publicării:
Accidentul vascular cerebral afectează tot mai mulți tineri
Accidentul vascular cerebral afectează tot mai mulți tineri

Exerciţiile fizice, indiferent că e vorba de un sport, de mers pe jos sau activități casnice precum curățenia, reprezintă o soluție eficientă pentru reducea riscului de depresie, arată un studiu publicat în The Lancet Psychiatry.

„Toate tipurile de exerciţii fizice au fost asociate cu îmbunătăţirea sănătăţii mintale”, susțin autorii studiului. Însă, efectele pozitive sunt mai pronunţate în cazul practicării „sporturilor de echipă, ciclismului, activităţilor aerobice şi a exerciţiilor fizice în sala de forţă”.

Studiul, coordonat de Adam Chekroud, cercetător în psihiatrie de la Universitatea Yale (SUA), se bazează pe chestionare completate de peste 1,2 milioane de persoane adulte din Statele Unite în perioada 2011-2015.

Aceste chestionare au inclus o listă cu 75 de tipuri de activităţi fizice, de la mers pe jos până la culturism, grădinărit, pescuit sau yoga. Respondenţilor li s-a solicitat să completeze de câte ori pe săptămână sau pe lună au practicat o anumită activitate şi care a fost durata medie de timp alocată acesteia.

O altă întrebare a fost: „Dacă vă gândiţi la sănătatea dumneavoastră mintală - inclusiv stresul, depresia şi problemele emoţionale - câte zile din ultimele 30 nu v-aţi simţit bine?".

Rezultatul cercetării: „Persoanele active fizic au declarat, în medie, cu 1,5 zile mai puţin pe lună în care nu s-au simţit bine din punct de vedere al sănătăţii mintale în comparaţie cu cele care nu fac mişcare".

Doza ideală de exerciţii fizice este de „45 de minute de trei până la cinci ori pe săptămână". Surprinzător, dacă acest interval este depăşit, efectele benefice sunt diminuate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel