Hepatita A, bomboane de ciocolată care ar putea fi contaminate

bomboane_ciocolata_10051800 Specialiștii recomandă consumul de ciocolată neagră datorită beneficiilor pe care le are pentru organism

O alertă de sănătate publică privind posibila contaminare cu hepatita A a fost emisă de către Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA). Riscul de transmitere a hepatitei A din bomboane de ciocolată...

FDA declară că un lucrător de la sediul Bauer's Candies din Kentucky, compania care produce bomboane de ciocolată, a testat pozitiv pentru hepatita A, o boală contagioasă a cauzată de virusul hepatitei A.

Consumatorii care au cumpărat bomboane înfășurate individual în ciocolată sau caramel după 14 noiembrie 2018 ar trebui să le arunce, susțin  autoritățile americane. Cei care deja le-au mâncat sunt îndrumați către furnizorii de asistență medicală pentru a determina dacă au nevoie de tratament, mai precis de profilaxie post-expunere (PEP).

,,PEP poate fi recomandată persoanelor nevaccinate care au fost expuse virusului hepatitei A în ultimele două săptămâni. Cei care au fost vaccinați împotriva hepatitei A nu au nevoie de PEP”, a spus FDA.

Agenția a declarat că nu știe niciun caz de hepatită A legat de bomboane, dar colaborează cu compania producătoare de bomboane și va oferi detalii pe măsură ce acestea vor deveni disponibile, informează Medicine Net.com.

Virusul hepatitei A se găsește în materiile fecale ale persoanelor infectate. Se transmite atunci când o persoană ajunge în contact cu alimente, apa contaminate cu fecalele altei persoane (transmitere fecal-orală), de obicei în condiții de igienă inadecvată. Persoanele infectate pot începe să transmita infecția la o săptămână de la expunere, chiar dacă boala este asimptomatică.

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250