Salata verde, un pericol. Epidemia de E. coli se extinde

Epidemia de E. coli se extinde și face noi victime. Până în prezent, 59 de persoane din 15 state au avut boală gastro-intestinală severă, în urma consumului de salată verde. Deși nu s-au...
FDA a cerut americanilor să oprească temporar consumul de salată romană, iar acum o fermă din California, implicată în recenta epidemie de E. coli la nivel național, a declarat că retrage salata și conpida de pe piață, după ce a fost descoperit că sedimentul dintr-un rezervor de lângă producția a fost pozitiv pentru E. coli O157: H7, chiar tulpina implicată în focar.
Anchetatorii federali de sănătate anunțaseră pe 13 decembrie că au identificat cel putin o fermă din California implicată în recenta epidemie de boala E. coli legata de salata de romană, că probabil sunt mai multe ferme din aceeași zonă sunt legate de focar.
,,Unul dintre probele testate de CDC a fost pozitiv pentru tulpina epidemiei prin amprentare genetică și a fost găsit în sedimentul unui rezervor de apă agricolă la o fermă care este deținută și operată de Adam Brothers Farming din Santa Barbara County. Alte ferme din zonă s-ar putea să fie implicate, astfel încât oamenii ar trebui să acorde o atenție deosebită în cazul în care salata lor este de la aceste ferme", a spus dr. Stephen Ostroff, consilier principal al comisarului FDA.
Din cauza acestui focar și a altora recente, salată romană vândută acum în Statele Unite are etichete care indică locul și data recoltării. Cele mai multe salate vândute în Statele Unite sunt sigure pentruconsum, susține FDA. Boala data de tulpina E. coli O157: H7 implicată în acest focar a fost uneori severă, conform MedicineNet.com, soldându-se cu 90 de spitalizări de la începutul epidemiei până acum.
,,Tulpina E. coli izolată în actualul focar de salată romană este, de asemenea, strâns legată de tulpina E. coli izolată într-o epidemie din 2017 legată de salată verde din Statele Unite și de salata romană din Canada", a remarcat Frank Yiannas, adjunctul comisarului FDA.
Dr. Robert Glatter, medic de urgență la Spitalul Lenox Hill din New York City, a precizat că simptomele infecției cu E. coli încep, în general, după aproximativ trei până la patru zile după consumarea salatei cu bacterii și pot include crampe abdominale, greață, vărsături și diaree apoasă sau cu sânge, febră.
-
-
-
Cuișoarele: un remediu natural pentru durere și inflamație27.08.2025, 22:25
-
-
Stafilococul coagulazo-pozitiv, superbacteria de la Balul Însuraților. Prof. univ. dr. Carmen Dorobăț: Gravitatea simptomelor depinde de cantitatea infectată ingerată
OMS aprobă pentru prima dată testul pentru tuberculoză
OMS anunţă prima precalificare a unui test pentru diagnosticarea tuberculozei.
Infecția cu virusul H5N1: simptome clinice, risc zoonotic și potențial pandemic
"Ne pregătim de o nouă PANDEMIE". Medicii au lansat un avertisment îngrijorător.
Deficitul de Fier și inflamația timpurie, factori cheie în dezvoltarea long-COVID
Acest deficit accentuează simptomele COVID. De altfel și inflamația din organism agravează simptomele infecției.
Un nou caz surprinzător de varianta mpox clade lb, detectat în Anglia. Pacientul nu are istoric de călătorii sau contact cu vreo persoană infectată
Un caz surprinzător de infecție apărut în Anglia fără legătură cu niciun alt caz. Care sunt riscurile de răspândire.
Ce este virusul Chikungunya. Fii atent la asta dacă te-a înțepat un țânțar. Atacă articulațiile!
Copiii, expuși riscurilor pe termen lung după infectarea cu COVID-19
COVID duce la complicații grave și pe termen lung. Afectează rinichii, stomacul și inima.
Mușcătura de căpușă, complicații severe. Dr. Tudor Ciuhodaru: Te poate trimite direct la neurologie
Modele matematice vs. realitate clinică. Ce ne-a învățat pandemia de COVID
Ce s-a întâmplat cu adevărat cu graficele COVID care apăreau zilnic la TV? Răspunsul te va surprinde.
Frigiderul, incubator pentru bacterii. Care este temperatura corectă la care trebuie setat
Frigiderul, incubator pentru bacterii. Care este temperatura corectă la care trebuie setat frigiderul.
HPV costă miliarde de euro pe an. România rămâne în urmă la prevenție
Povara economică ridicată a cancerului de col uterin cauzat de infecția cu HPV, evidențiată într-un raport de cercetare din 13 țări.
Boala care îi ingrijorează pe medici: Au reapărut cazurile grave
COVID-19 provoacă simptome persistente mai frecvent decât gripa sau pneumonia, arată un nou studiu
COVID, impact grav pe termen lung. Are efecte grave chiar și în cazul infecțiilor ușoare.
Metapneumovirus, hMPV, particularitate. Ce trebuie să știi despre virusul din China. Lt. col. dr. Ion Ștefan: A generat pneumonii
Ruptura globulelor roșii, cauza blocajelor vasculare în COVID-19
COVID-19 distruge vasele de sânge în mod neașteptat. Pune viața în pericol.
Impactul ascuns al pandemiei. COVID-19 și schimbările dramatice în mortalitate
Ce este, de fapt, boala X. Simpomele seamănă cu cele ale gripei
Autoritățile sanitare au aflat ce este, de fapt, boala X.
Infecțiile cu Streptococul B, asociate cu probleme psihice
Infecția care îți macină creierul. Aceasta este grupa cea mai vulnerabilă.
Tuse măgărească: ce este și de ce i se spune așa. E mai periculoasă decât crezi și are 3 etape
Ce este, de fapt, tusea măgărească și de ce i se spune așa? E mai gravă decât crezi și poate fi extrem de periculoasă.
Trei lucruri importante despre metapneumovirus (MPV). Tudor Ciuhodaru: Asta arată dovezile
Ce trebuie să știi despre metapneumovirus și cum te protejezi de el. Trei lucruri importante despre metapneumovirus (MPV), virusul care a stârnit panică mondială.
Cum scapă un virus din laborator și ce sunt laboratoarele BSL-4. Simin Aysel Florescu: Noi nu avem niciunul. Avem un BSL-3, dar pentru medicina veterinară
Cum poate scăpa un virus dintr-un laborator. Cât de îngrijorătoare este situația din Congo sau COVID a fost produs într-un laborator?