Trei medicamente frecvent utilizate care pot crește colesterolul
Trei medicamente frecvent utilizate pot crește colesterolul.
Coagularea sângelui este un proces vital în organism, dar uneori sângele se poate coagula prea mult, ceea ce duce la complicații care pot fi potențial periculoase, adică la tromboze, la infarct, la accident...
Există alimente care funcționează ca anticoagulanți naturali, substanțele pe care le conțin reducând capacitatea sângelui de a forma cheaguri. Iată șase dintre ele:
Ingredientul activ din turmeric este curcumina care are proprietăți antiinflamatoare și de subțiere a sângelui. Un studiu publicat în 2012 (link direct studiu) arată că un consum zilnic de turmeric poate împiedica formarea cheagurilor de sânge. Turmericul poate fi consumat în supe și salate, mâncăruri, ba chiar și amestecat într-o cană de lapte cald.
Ghimbirul este un alt condiment antiinflamator care poate opri coagularea sângelui (link direct studiu). Conține un acid natural extrem de eficient numit salicilat. Aspirina (acidul acetilsalicilic) este de fapt un derivat sintetic al salicilatului și un puternic diluant al sângelui. Pentru a obține efectele anticoagulante ale salicilaților naturali, oamenii ar putea dori să folosească în mod regulat ghimbir proaspăt sau uscat la mâncăruri dar și în sucuri.
Ardeii Cayenne sunt, de asemenea, bogați în salicilați și pot acționa ca agenți puternici de subțiere a sângelui. Totuși, ardeiul Cayenne este destul de picant și mulți oameni îl pot tolera doar în cantități mici. Alte beneficii ale acestui condiment includ scăderea tensiunii arteriale, creșterea circulației și reducerea senzațiilor de durere (link direct studiu).
În ciuda mirosului puternic și persistent, usturoiul are proprietăți naturale antibiotice și antimicrobiene. Unele cercetări arată că pudra de usturoi fără miros demonstrează activități antitrombotice (link direct studiu). De altfel, Academia Americană a Medicilor de Familie recomandă oamenilor să nu mai ia doze mari de usturoi cu 7 până la 10 zile înainte de o intervenție chirurgicală planificată, tocmai din cauza proprietăților sale antitrombotice.
Scorțișoara conține cumarină, un agent puternic de subțiere a sângelui. Warfarina, cel mai utilizat medicament pentru subțierea sângelui, este derivat de fapt din cumarină. Scorțișoara chinezească Cassia are un conținut de cumarină mult mai mare decât scorțișoara de Ceylon, cea mai des găsită în Europa. Atenție, însă, consumul frecvente și pe termen lung de scorțișoară bogată în cumarină poate provoca leziuni hepatice (link direct studiu).
Ananasul conține bromelaină, o enzimă-remediu eficient pentru bolile cardiovasculare și hipertensiunea arterială. Mai multe studii (link direct studiu) arată că bromelaina poate subția sângele, descompune cheagurile de sânge și poate reduce formarea acestora. Enzima are și proprietăți antiinflamatorii.
Trei medicamente frecvent utilizate pot crește colesterolul.
Boala gravă la care ești expus dacă ești născut după ACEST AN. Riscurile pot fi mortale.
Antidotul care reduce semnificativ colesterolul ridicat. Are efect major.
Unul din trei atacuri de cord lovește în tăcere, fără dureri în piept și fără semnale clare. Medicii trag un semnal de alarmă.
Simptomul banal al bolii cardiace. Nu este durerea în piept, dar e un mare semnal de alarmă
Deficitul care îți afectează grav inima. Duce la complicații majore și nu îți dai seama.
Două băuturi alcoolice care îți protejează inima. Previn stopul cardiac.
Asta trebuie să faci în timpul unui zbor cu avionul pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge.
Diabetul are un impact major asupra întregului organism, inclusiv a inimii. Cum trebuie, de fapt, să reduci riscul de infarct.
Această bacterie extrem de comună îți devastează inima. Cei mai mulți oameni o au.
Semnul de pe picioare care îți arată că ai probleme cu inima. Ești la risc major
Acest antioxidant poate preveni degradarea inimii.
Tratamentul care îți protejează inima de cea mai letală afecțiune.
Inima ta ar putea îmbătrâni mai repede decât crezi. Vezi dacă ești în pericol.
Aceasta este boala gravă pe care o poți dezvolta dacă nu îți ții colesterolul sub control.