Palpitații după ce ai mâncat? Vezi care poate fi cauza
Palpitațiile pot apărea din multe motive, dar uneori, apar imediat după masă. În aceste cazuri, unele alimente pot fi de vină.
Palpitații cardiace apar atunci când inima începe să bată mai repede și dă senzația neplăcută în piept sau gât. Palpitațiile îi pot face pe oameni să simtă că nu pot respira și, de asemenea, îi pot face anxioși, potrivit medicalnewstoday.com.
Dar, dacă palpitațiile cardiace apar după masă, alimentele sau băuturile consumate recent pot fi responsabile. Ceva din dietă ar putea, de asemenea, să determine palpitații ale inimii după culcare, deși acest lucru ar putea apărea și datorită unei afecțiuni medicale.
Alimente care pot da palpitații
Alcoolul este o cauză obișnuită a unei modificări a ritmului cardiac. Cercetătorii de la Universitatea din California, San Francisco, au descoperit că alcoolul ar putea declanșa palpitații cardiace la persoanele cu aritmie cardiacă. În special, a fost un declanșator comun pentru persoanele cu fibrilație atrială, o afecțiune care determină partea superioară a inimii, care cuprinde atria, să iasă din ritm cu ventriculii sau partea inferioară a inimii.
Medicii nu sunt siguri exact de ce alcoolul afectează inima în acest fel, dar știu că unii oameni sunt mai vulnerabili la efectele acestuia decât alții.
Cofeina este un alt aliment depsre care unii cercetători cred că poate provoca palpitații. Cofeină pot să conțină și băuturile gazoase, ceaiuri, ciocolată sau băuturi energizante.
Cu toate acestea, un studiu din 2016 pe care Jurnalul American Heart Association a publicat că nu a găsit nici o corelație între consumul de cofeină și ritmurile neregulate ale inimii.
Reacții individuale. Oamenii pot avea, de asemenea, reacții individuale la anumite alimente sau băuturi, ceea ce poate duce la diverse simptome. Acestea ar putea include palpitații cardiace. Medicii recomandă de multe ori ca atunci când observați simptome după consumarea anumitor produse să țineți un jurnal pentru a monitoriza ce mâncați și ce beți și după care alimente apar simptomele.
Acest lucru ar putea ajuta la conectarea unor simptome cu anumite elemente din dietă.
Unele medicamente pentru frig, alergie și astm conțin fenilefrină sau pseudoefedrină, care pot crește frecvența cardiacă.
Persoanele cu diabet zaharat pot folosi insulina pentru a scădea glicemia. În cazul în care glicemia scade prea mult după consumul alimentar din cauza excesului de insulină, acestea pot prezenta palpitații cardiace.
Suplimente. Unii oameni iau suplimente alimentare înainte sau după masă, ceea ce ar putea afecta ritmul cardiac. Exemplele de suplimente nutritive care pot afecta frecvența cardiacă includ portocala amara, Ephedra, ginseng, păducel, valeriană.
Fumatul. Unii oameni fumează o țigară înainte sau după ce mănâncă, ceea ce poate provoca palpitații ale inimii.
Palpitațiile pot apărea și di nalte cauze, care nu au legătură cu alimentele. Cauzele frecvente sunt anxietatea, scăderea tensiunii arteriale, nivel scăzut al glicemiei, sau boala tiroidiană. De asemenea, pot fi boli cardiace precum insuficiența cardiacă, cardiomiopatia sau alte tulburări.
Poate fi obișnuit ca femeile gravide să aibă palpitații ale inimii atunci când stau pe spate.
Palpitațiile nu trebuie ignorate, inclusiv cele care apar după masă și ar trebui o vizită la să un medic, mai ales dacă apar în mod regulat.
-
-
5 alimente pe care să NU le mai pui niciodată pe ușa frigiderului26.12.2025, 09:56
-
De ce să nu dezgheți alimentele la temperatura camerei25.12.2025, 20:50
-
De ce trece sughițul dacă luăm puțină lămâie?25.12.2025, 17:54
-
6 remedii naturale pentru durerile de stomac25.12.2025, 16:05
Noile valori la care se consideră că ai hipertensiune
Trei medicamente frecvent utilizate care pot crește colesterolul
Trei medicamente frecvent utilizate pot crește colesterolul.
Colesterolul mărit nu înseamnă automat risc de infarct, arată un nou studiu
Ce trebuie să știi dacă ai colesterolul mărit. Face diferența dintre viață și moarte.
Tromboza venoasă profundă, prevenție esențială în călătoriile de lungă durată
Tensiunea arterială la copii: de ce trebuie verificată încă din școala primară
Deficiența de fier în insuficiența cardiacă. Rolul saturației transferinei (TSAT) în diagnostic și management
Deficitul care îți afectează grav inima. Duce la complicații majore și nu îți dai seama.
Boala care a crescut cu 450% și afectează tot mai multe persoane
EXCLUSIV Sedentarismul, factor agravant pentru boala varicoasă. Dr. Anca Chitic: La fiecare două ore, o mică pauză de două minute
Durerea cronică crește semnificativ riscul hipertensiunii arteriale
Boala arterială periferică, semnal de alarmă pentru inimă și creier
Hipertensiunea lovește tot mai devreme. Medicii, avertisment
Inima ta e în pericol și nici nu știi! Care este cea mai mare greșeală pe care o faci
Un test simplu poate prezice mai bine riscul de boli cardiovasculare decât cel standard
Bolile de inimă, diagnosticate diferit. Testul privind valoarea colesterolului nu mai este de actualitate.
Ghiduri noi pentru colesterol și prevenția bolilor cardiovasculare
EXCLUSIV Tratamentul pentru boala varicoasă. Dr. Anca Chitic: Se injectează această substanță
Oscilațiile de calciu din rinichi pot preveni hipertensiunea
Colesterol mare: 4 metode să-l scazi rapid
Semnele hipertensiunii pe care le poți observa în ochi. Cum să îți reduci nivelul acesteia
Generațiile născute după 1960, mai expuse riscului de moarte din cauza bolilor cardiovasculare
Boala gravă la care ești expus dacă ești născut după ACEST AN. Riscurile pot fi mortale.
