Arahidele, de ce ar trebui să le consume diabeticii: legătura cu nivelul glicemiei
Diabeticii ar trebui să consume arahide, spune specialiștii. Acestea ar avea o legătură cu nivelul glicemiei.
În timp ce despre alune se vorbește adesea pentru rolul lor în susținerea sănătății inimii și menținerea unei greutăți corporale sănătoase, importanța lor în a ajuta organismul să mențină nivelul zahărului din sânge nu este bine înțeleasă. Dietician clinic certificat, lector, educator pentru diabet, tehnolog în carne și fondator al NUTR, Lakshita Jain, aduce lumina asupra acestui lucru.
Scăderea indicelui glicemic
Indicele glicemic sau IG este un sistem de evaluare pentru alimentele care conțin carbohidrați, arătând cât de repede fiecare aliment afectează nivelul de zahăr din sânge atunci când este consumat singur. Ca atare, alimentele cu un indice glicemic scăzut sunt cele mai bune pentru cei cu diabet de tip 2.
Lakshita Jain spune: „Arahidele au un indice glicemic scăzut de 14, ceea ce previne creșterea glicemiei și, la rândul său, reduce necesarul de insulină. Un studiu a demonstrat că atunci când arahidele sau untul de arahide sunt incluse într-o masă cu conținut ridicat de glicemie, acestea mențin zahărul din sânge stabilizat, astfel încât să nu crească prea repede. ” Adăugați arahide la salate, piureuri și pâine prăjită! Conform cercetărilor, consumul de arahide de cel puțin cinci ori pe săptămână reduce riscul de a dezvolta diabet.
Glucoza inferioară din sânge
Adăugarea a 10-20 de grame de arahide în dieta zilnică echilibrată poate ajuta la scăderea glicemiei. Lakshita Jain spune: „Arahidele sunt ieftine și au un rol uimitor de benefic în gestionarea diabetului de tip 2, precum și a riscului crescut de niveluri ridicate de zahăr. Acestea sunt sărace în carbohidrați și bogate în acizi grași mononesaturați (grăsimi bune) care ajută la îmbunătățirea controlului glicemic și la menținerea nivelului de zahăr din sânge. ”
Reduce sensibilitatea la insulină
Persoanele cu diabet zaharat de tip 2 au de multe ori niveluri mai scăzute de magneziu în sânge și o sensibilitate crescută la insulină. Magneziul este disponibil în mod natural în organism, dar puteți crește nivelul acestui nutrient consumând alimente bogate în magneziu, care sunt bune pentru diabetici. Lakshita Jain adaugă: „Alunele sunt o sursă bună de magneziu. Adăugarea acestui aliment la dietă vă poate ajuta să satisfaceți 42% din necesarul zilnic de magneziu, contribuind astfel la reducerea sensibilității la insulină. ”
În plus, arahide, unt de arahide și ulei de arahide sunt bogate în grăsimi sănătoase. Peste 80% din grăsimile din arahide sunt grăsimi nesaturate sănătoase pentru inimă. Arahidele sunt, de asemenea, bogate în grăsimi polinesaturate, un alt factor bun pentru un risc mai mic de boli de inimă.
Notă: Alunele sunt bogate în acizi grași Omega-6, deci dacă sunt consumate în exces, pot crește inflamația corpului. De asemenea, arahidele sunt contaminate cu o ciupercă numită aflatoxină. Încălzirea uscată, prăjirea cu ulei sau gătitul sub presiune pot distruge aproape 70% din aflatoxină.
-
De ce se îngrașă părul. Produsele pe care le folosești greșit27.11.2025, 22:45
-
Insuficiența cardiacă stângă: simptome care nu trebuie ignorate27.11.2025, 20:41
-
-
Infecţiile cu HIV sunt adesea depistate prea târziu în Europa27.11.2025, 19:15
-
Boala celiacă: semne timpurii și simptome ascunse27.11.2025, 17:46
EXCLUSIV Diabeticii, vulnerabili în perioada sărbătorilor. Dr. Cristian Pandrea: Se poate dezechilibra
Acesta este cel mai important lucru pe care trebuie să îl știe diabeticii. Cât de grav este, de fapt.
Semnele subtile ale diabetului pe care să NU le ignori
Cafeaua, impact asupra colesterolului. Cum trebuie, de fapt, să o prepari
Cafeaua are un impact important asupra colesterolului. Cum trebuie să o prepari pentru a scădea colesterolul "rău".
Un hormon provoacă diabet de tip 2 la persoanele obeze
Oamenii de ştiinţă au identificat un hormon care provoacă diabet de tip 2 la persoanele obeze.
Diabetul de tip 2 poate fi inversat fără medicamente. Studiu: Până la 80% dintre pacienți au scăpat de boală doar pentru că au slăbit
Ce este diabetul zaharat și cum îl poți preveni?
Testul de respirație care depistează diabetul în câteva minute
Proteina care îți perturbă microbiomul intestinal. Are un efect negativ asupra sănătății digestive
Proteina care îți perturbă microbiomul intestinal. Are un efect negativ asupra sănătății digestive.
Forumul Român de Diabet: Boala afectează tot mai mulţi oameni aflaţi în perioada activă a vieţii
EXCLUSIV Analiza simplă care îți arată dacă ai diabet. Rezultatul trebuie să fie sub 5! Vede tot din ultimele 3 săptămâni, degeaba te abții 2 zile
Lucrul care triplează riscul de cancer. Medicii, avertisment
EXCLUSIV De ce ne îngrășăm. Detaliul esențial care duce la acumularea de kilograme nedorite. Dr. Mihai Comșa: Să nu ne păcălim
Ce se întâmplă cu glicemia când mănânci carne cu garnitură. Mihaela Bilic explică ce se petrece în corp când le asociezi
Mănânci carne cu garnitură? Ei bine, te-ai gândit vreodată ce se întâmplă când le asociezi?
Simptomul banal care poate semnala diabetul. Apare noaptea
Acest simptom banal care apare noaptea poate fi un semn al diabetului. Nu este vorba de urinarea nocturnă.
EXCLUSIV Ce trebuie să știi despre mici și sarmale. Dr. Andra-Elena Balcangiu-Stroescu: Obiceiurile alimentare se schimbă greu
Leziuni cardiace ascunse, neidentificate la controale de rutină. Femeile, cele mai expuse
EXCLUSIV Cum trebuie, de fapt, să gătești peștele congelat. Detaliul important de care să ții cont
Cum trebuie, de fapt, să gătești peștele congelat. Detaliul important de care să ții cont.
Fumatul crește riscul tuturor subtipurilor de diabet de tip 2
Evaluarea riscului de cancer hepatic la pacienții cu diabet. Sistem de scor bazat pe random survival forest
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
Medicamentele pentru diabet pot ajuta la reducerea dependenței de alcool. Ce spun cercetările medicale
Diabetul de tip 2, impact asupra micronutrienților. Deficiențele nutriționale influențează valorile glicemiei
Acesta este cel mai rău lucru cu care se confruntă diabeticii. Le dereglează glicemia chiar și când este administrat tratamentul.
Celulele super-active, asociate cu diabetul. Tratamentele cu oxigen, ineficiente
Acest lucru agravează diabetul și hipertensiunea arterială.
