Alimentația pe bază de plante, sigură și completă. Este benefică pentru sănătatea cardiometabolică
Ce trebuie să știi dacă nu mănânci carne. Adevărul te va surprinde. Nutriționiștii au dat verdictul.
Doriți să vă îmbunătățiți profilul de colesterol? Înlocuiți brioșele pe care le savurați pe la jumătatea dimineții, cu un pumn de migdale, sugerează un studiu publicat în Journal of Nutriti...
Nutriționiștii au recunoscut de mult timp faptul că un consum de migdale și alte fructe cu coajă lemnoasă tinde să scadă colesterolul LDL (rău) dăunător și să crească nivelul colesterolului bun, adică HDL. Dar, dovezile recente sugerează că efectele protectoare asupra inimii ale HDL depind de completarea aportului alimentar cu diferite forme de HDL, unele dintre acestea fiind mai benefice decât altele.
Se știa că migdalele pot crește colesterolul HDL circulant atunci când înlocuiesc o gustare cu conținut ridicat de carbohidrați într-o dietă izocalorică, dar se cunoșteau puține lucruri despre efectele asupra biologiei și funcției HDL.
Obiectivul studiului a fost acela de a determina dacă includerea într-o dietă de scădere a colesterolului a 43 de grame de migale pe zi va avea efectul scontat., îmunătățind circularea subspeciilor de HDL circulant.
Pentru acest studiu, cercetătorii au recrutat 82 de persoane cu colesterol LDL crescut. Timp de șase săptămâni, subiecții au urmat o dietă de scadere a colesterolului, care a inclus fie un sfert de cană de migdale, fie o brioșă cu un număr similar de calorii (dieta de control). Apoi, toți au mâncat dieta opusă timp de încă șase săptămâni.
În comparație cu subiecții cu dieta de control, dieta cu migdale a dus la o distribuție mai favorabilă a subtipurilor de colesterol HDL și a îmbunătățit capacitatea organismului de a elimina colesterolul rău din sânge. Cu toate acestea, din motive neclare, aceste efecte au fost evidente numai la persoanele cu o greutate sănătoasă, nu la cei supraponderali sau obezi.
Studiul, integral (open acces), poate fi consultat AICI.
Ce trebuie să știi dacă nu mănânci carne. Adevărul te va surprinde. Nutriționiștii au dat verdictul.
Aceasta este metoda pentru a scăpa de diabet fără tratamente medicamentoase. Se reglează glicemia.
Obezitatea: o simplă alegere sau o boală care ne controlează viața?
Această vitamină poate preveni diabetul. Menține zahărul din sânge la un nivel sănătos și reduce riscul de complicații.
Acest aliment care se regăsește în aproape orice bucătărie ne omoară cu zile. Duce la infarct și AVC.
Acest tip de diabet îl poți avea și nici măcar să nu știi. Îți macină creierul și provoacă Alzheimer.
Medicii, îndemnați să regândească tratamentele pentru diabet. 40% dintre pacienți își pun sănătatea în pericol
Diabetul reprezintă un factor de risc major pentru demență. Totul depinde de vârsta la care a fost diagnosticat diabetul.
Ai aceste semne pe piele sau gât? Poți avea o boală mortală fără să știi – 100 de milioane de oameni o ignoră zilnic!
Acesta este peștele cu cea mai mare cantitate de Vitamina D.
Cafeaua are un impact important asupra colesterolului. Cum trebuie să o prepari pentru a scădea colesterolul "rău".
Acesta este cel mai rău lucru cu care se confruntă diabeticii. Le dereglează glicemia chiar și când este administrat tratamentul.