Durerea nervoasă provocată de diabet: descoperirea care poate duce la un tratament
Cercetătorii descoperă noi indicii privind durerea nervoasă provocată de diabet.
Doriți să vă îmbunătățiți profilul de colesterol? Înlocuiți brioșele pe care le savurați pe la jumătatea dimineții, cu un pumn de migdale, sugerează un studiu publicat în Journal of Nutriti...
Nutriționiștii au recunoscut de mult timp faptul că un consum de migdale și alte fructe cu coajă lemnoasă tinde să scadă colesterolul LDL (rău) dăunător și să crească nivelul colesterolului bun, adică HDL. Dar, dovezile recente sugerează că efectele protectoare asupra inimii ale HDL depind de completarea aportului alimentar cu diferite forme de HDL, unele dintre acestea fiind mai benefice decât altele.
Se știa că migdalele pot crește colesterolul HDL circulant atunci când înlocuiesc o gustare cu conținut ridicat de carbohidrați într-o dietă izocalorică, dar se cunoșteau puține lucruri despre efectele asupra biologiei și funcției HDL.
Obiectivul studiului a fost acela de a determina dacă includerea într-o dietă de scădere a colesterolului a 43 de grame de migale pe zi va avea efectul scontat., îmunătățind circularea subspeciilor de HDL circulant.
Pentru acest studiu, cercetătorii au recrutat 82 de persoane cu colesterol LDL crescut. Timp de șase săptămâni, subiecții au urmat o dietă de scadere a colesterolului, care a inclus fie un sfert de cană de migdale, fie o brioșă cu un număr similar de calorii (dieta de control). Apoi, toți au mâncat dieta opusă timp de încă șase săptămâni.
În comparație cu subiecții cu dieta de control, dieta cu migdale a dus la o distribuție mai favorabilă a subtipurilor de colesterol HDL și a îmbunătățit capacitatea organismului de a elimina colesterolul rău din sânge. Cu toate acestea, din motive neclare, aceste efecte au fost evidente numai la persoanele cu o greutate sănătoasă, nu la cei supraponderali sau obezi.
Studiul, integral (open acces), poate fi consultat AICI.
Cercetătorii descoperă noi indicii privind durerea nervoasă provocată de diabet.
Acesta este peștele cu cea mai mare cantitate de Vitamina D.
Acest supliment îmbunătățește sănătatea inimii și are efect semnificativ și în cazul diabeticilor.
Aceste alimente prezente pe mesele multora dintre noi ne distrug ficatul și creierul. De altfel, perturbă și producția de insulină.
O formă letală de diabet rămâne nediagnosticată. Cine sunt cele mai afectate persoane.
Aceste alimente te scapă de medicamentele pentru diabet. Au un efect care i-a uimit pe medici. Rezultatele se văd în 3 luni.
Obezitatea: o simplă alegere sau o boală care ne controlează viața?
Proteina care îți perturbă microbiomul intestinal. Are un efect negativ asupra sănătății digestive.
Cum trebuie, de fapt, să gătești peștele congelat. Detaliul important de care să ții cont.
Cafeaua are un impact important asupra colesterolului. Cum trebuie să o prepari pentru a scădea colesterolul "rău".
Acesta este cel mai simplu mod de a trata diabetul. Medicii iau în considerare aceste valori.
Medicii, îndemnați să regândească tratamentele pentru diabet. 40% dintre pacienți își pun sănătatea în pericol
De ce te doare stomacul când mănânci roșii. Detaliul la care să fii atent.