EXCLUSIV Combinațiile alimentare nocive de pe masa de Revelion. Anca Hâncu: Provoacă indigestie

Combinațiile alimentare nocive de pe masa de Revelion. Dr. Anca Hâncu ne-a explicat cum putem să adaptăm rețetele care conțin maioneză pentru a deveni o alegere...
Dr. Anca Hâncu, medic generalist, doctor în științe medicale, nutriționist și coordonator al Centrului de Medicină Stilului de Viață, recomandă salata de sfeclă cu hrean ca alternativă gustoasă și sănătoasă, fără adăugarea de maioneză.
Aceasta subliniază importanța sărbătorilor în contextul culinar și sugerează reducerea cantității de usturoi și ceapă pentru a evita potențialele probleme digestive, ținând cont și de impactul olfactiv al acestor ingrediente.
”Românii au în meniurile tradiționale foarte multe salate cu maioneză. Toate au și varianta fără maioneză. O salată de pui poate fi combinată cu murături, puțini cartofi. Chiar și tradiționala salată de beouf poate fi făcută fără maioneză, cu puțin muștar, ulei de măsline, multe murături, cu oțet.
Era faimoasa salată de ciuperci care se făcea cu maioneză, smântână și usturoi. Este extrem de grea.
Toate aceste lucruri pot fi făcute cu puțin ulei de măsline, pătrunjel, lăsăm mai puțin usturoi și ceapă pentru că, de sărbători contează și mirosul și încercăm să nu fie atât de mult, plus că provoacă indigestie atunci când avem tendința să mâncăm din toate și trebuie să evităm anumite produse sau condimente care ne pot provoca indigestie.
Salata de sfeclă cu hrean este foarte gustoasă și nu are maioneză”, a explicat dr. Anca Hâncu, medic generalist, doctor în științe medicale, nutriționist și coordonator al Centrului de Medicina Stilului de viață”, în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola.
În concluzie, tradițiile culinare românești includ numeroase salate bogate și gustoase, deseori asociate cu maioneza. Totuși, se evidențiază posibilitatea de a adapta rețetele tradiționale pentru a le face mai ușoare și mai sănătoase, eliminând sau reducând cantitatea de maioneză și optând pentru alternative mai sănătoase, precum uleiul de măsline.
Această abordare poate contribui la menținerea echilibrului în alimentație, în special în perioadele festive când consumul de alimente variate poate fi crescut.
Vezi mai multe în VIDEO:
-
-
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
-
Insula Iubirii și provocările relațiilor. Rolul ispitelor în cupluri26.08.2025, 20:26
Cum aleg medicii tratamentul care îți poate salva viața în cancer
Când se optează pentru fertilizarea in vitro în locul inseminării artificiale. Dr. Lucia Luchian: Șanse de reușită diferite
Terapia care regenerează celulele. Dr. Mihai Băican: E medicament
Medicina regenerativă revoluționează tratamentele moderne prin puterea oxigenului, de la vindecarea celulelor la reducerea inflamațiilor.
Pacienții, acces mai facil la tratament. Radu Gănescu: Să schimbăm paradigma
Provocările diagnosticării oncologice în România. Prof. univ. dr. Ovidiu Pop: Stăm prost
Neurofeedback, soluția modernă pentru echilibru mental și performanță, la Dr. PSY
Prevenția cancerului de col, sub semnul întrebării. Conf. univ. dr. Michael Schenker: A fost un adevărat șoc
Primul semn că ai colică renală: cauze și prevenție. Dr Bogdan Pârlițeanu: Blochează fluxul urinar
Transplantul hepatic, etape. Dr. Dragoș Romanescu: Operație foarte dificilă
Chirurgia viitorului. Dr. Mugurel Bosînceanu, la Academia de Sănătate
Spitalele, evaluate de noi inspectori. Mesajul care poate duce la demiteri
Boala varicoasă, simptome și cauze. Semnul banal care trimite femeile la medic. Dr. Anca Chitic: Consecințele sunt grave
Alimentația modernă și microplasticele, factori declanșatori în bolile digestive. Dr. Răzvan Iacob: Unul din triggerii importanți
Mâncăm boala cu lingura. Alimentația care ne distruge sistemul digestiv.