Diabetul, prevalență diferită în funcție de rasă sau etnie
Prevalența diabetului se pare că diferă în funcție de rasă sau etnie. Un studiu oferă mai multe date în acest sens.
Prevalența diabetului, diagnosticat sau nu, variază în funcție de rasă / etnie și între subgrupurile din cadrul populațiilor adulte hispanice și non-hispanice din Asia, potrivit unui studiu publicat în Journal of the American Medical Association.
Yiling J. Cheng din Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din Atlanta și colegii săi au folosit date din Studiile Naționale de Sănătate și Nutriție (2011-2016) pentru a estima diferențele în prevalența diabetului la 7.575 de adulți din SUA cu vârsta medie, 47,5 ani, din care 52 la sută erau femei. Studiul a fost făcut pe grupe majore de rasă / etnie.
Cercetătorii au descoperit că un număr total de 2.266 de persoane au fost diagnosticate cu diabet, obținând o prevalență ajustată în funcție de vârstă și de sex ajustată a diabetului total de 12.1 la sută pentru albii non-hispanici, 20.4 la sută pentru negrii non-hispanici, 22.1 la sută pentru hispanici și 19.1. procente pentru adulții non-hispanici asiatici.
Prevalența diabetului, diferită unele etnii
Prevalența diabetului total în rândul adulților hispanici a fost de 24,6 la sută pentru mexicani, 21,7 la sută pentru portoricani, 20,5 la sută pentru cubanezi / dominicani, 19,3 la sută în America Centrală și 12,3 la sută pentru subgrupuri sud-americane.
Prevalența diabetului total în rândul adulților asiatici non-hispanici a fost de 14% pentru Asia de Est, 23,3% pentru Asia de Sud și 22,4% pentru subgrupurile din Asia de Sud-Est. Pentru adulții albi care nu sunt hispanici, prevalența diabetului nediagnosticat a fost de 3,9 la sută față de 5,2 la sută pentru negrii non-hispanici, 7,5 la sută pentru hispanici și 7,5 la sută pentru adulții non-hispanici asiatici.
„Aceste date oferă, de asemenea, idei care ne permit să ajungem la grupuri cu risc mai mare și să ofere oportunități pentru consolidarea detectării diabetului și prevenirii diabetului de tip 2 și îngrijirii în aceste grupuri”, a spus Ann Albright, director al Division of Diabetes Translation a CDC.
Sursa, aici.
-
De ce se îngrașă părul. Produsele pe care le folosești greșit27.11.2025, 22:45
-
Insuficiența cardiacă stângă: simptome care nu trebuie ignorate27.11.2025, 20:41
-
-
Infecţiile cu HIV sunt adesea depistate prea târziu în Europa27.11.2025, 19:15
-
Boala celiacă: semne timpurii și simptome ascunse27.11.2025, 17:46
EXCLUSIV Soia, alimentul distrus de studii și de nutriționistul Ligia Pop: Nu este pentru oameni! Nu este sănătos. A fost interzis și pentru animale
Alimentul care crește riscul de diabet. Cu ce să îl înlocuiești
Diabetul insipid: forma de diabet pe care puțini o cunosc. Nu toate tipurile de diabet sunt legate de zahăr
Diabetul de tip 2 schimbă inima din interior. Duce la insuficiență cardiacă
Tratamentul diabeticilor, schimbat total. Milioane de diabetici vor trebui să se adapteze
Tratamentul diabeticilor, schimbat total. Milioane de diabetici vor rămâne fără tratament.
Evaluarea riscului de cancer hepatic la pacienții cu diabet. Sistem de scor bazat pe random survival forest
Ce înseamnă dacă îți e poftă de ceva dulce. Semnul subtil pe care ți-l dă corpul
De ce ne e poftă de ceva dulce? Motivul pentru care corpul ne cere ceva bun și dulce.
Semne timpurii ale diabetului pe care le observi dimineața
Aceste două semne care apar dimineața pot indica prezența diabetului. Sunt mai mult decât banale.
Noi celule de grăsime explică de ce ne îngrășăm la vârsta mijlocie
De ce îți crește burta după 40 de ani, chiar dacă mănânci sănătos. Nu este vorba de fluctuațiile hormonale.
Alimentul care duce la diabet. Fiecare porție crește riscul de diabet cu 10%
Diabetul de tip 2 poate fi inversat fără medicamente. Studiu: Până la 80% dintre pacienți au scăpat de boală doar pentru că au slăbit
Uleiul de floarea soarelui, riscuri pentru sănătate. Dr. Ancuța Leonte: Nu-l recomand sub nicio formă. Crește riscul de inflamație
Diabetul crește de patru ori riscul de cancer de vezică
Proteina care îți perturbă microbiomul intestinal. Are un efect negativ asupra sănătății digestive
Proteina care îți perturbă microbiomul intestinal. Are un efect negativ asupra sănătății digestive.
EXCLUSIV Diabetul, boala pe care o ai fără să știi. Prof. dr. Bogdan Timar: E îngrijorător
Fumatul crește riscul tuturor subtipurilor de diabet de tip 2
De ce îți e poftă de cartofi prăjiți. Ce se întâmplă în corpul tău, de fapt
Ce îți spune corpul când poftești la cartofi prăjiți. Semnul te va surprinde.
Diabetul dublu, pericolul ascuns pentru pacienții cu diabet de tip 1. Rezistența la insulină, complicație majoră
Complicația letată la care sunt expuși diabeticii. De ce nu funcționează tratamentul.
Un instrument low-cost ar putea revoluționa tratamentul diabetului de tip 2
Acesta este cel mai simplu mod de a trata diabetul. Medicii iau în considerare aceste valori.
Testul de respirație care depistează diabetul în câteva minute
HPH-15, tratamentul inovator pentru diabet. Efecte mai bune decât tratamentul clasic
EXCLUSIV Margarina, alimentul nociv. Dr. Lygia Alexandrescu: Total necunoscut organismului. Duce la depuneri de grăsimi pe artere. Crește riscul vascular
Acest aliment care se regăsește în aproape orice bucătărie ne omoară cu zile. Duce la infarct și AVC.
