Evită alimentele care conțin fructoză! PERICOLUL nebănuit, mai ales în pandemie
Un nou studiu arată că fructoza, consumată în cantități mari, poate fi extrem de periculoasă, mai ales acum, în plină pandemie COVID, când buna funcționare a organismului contează mai mult ca niciodată! Ori...
Orice dereglare a sistemului imunitar și în funcționarea organelor este cu atât mai periculoasă acum, în pandemia COVID.
Ei bine, un nou studiu (link direct studiu) efectuat de oamenii de știință din Swansea în colaborare cu cercetătorii de la Universitatea din Bristol și institutul Francis Crick din Londra, a indicat faptul că dieta bogată în fructoză ar putea împiedica buna funcționare a sistemului imunitar al oamenilor într-un mod care, până acum, era în mare parte necunoscut.
Fructoza se găsește natural în fructele dulci și în miere, dar în varianta artificială ea este însă frecvent întâlnită băuturile îndulcite, dulciurile și alimentele procesate, și este utilizată pe scară largă în producția de alimente. Consumul mare de fructoză este asociat cu obezitatea, diabetul de tip 2 și bolile hepatice grase nealcoolice, iar aportul său a crescut substanțial în țările dezvoltate în ultimii ani.
Noul studiu publicat în revista Nature Communications (link direct studiu) arată că fructoza determină inflamarea sistemului imunitar și acest proces produce molecule mai reactive care sunt asociate cu inflamația. O astfel de inflamație poate afecta celulele și țesuturile și poate contribui la faptul că organele și sistemele corpului nu funcționează așa cum ar trebui și ar putea duce la boli.
Cercetarea aduce, de asemenea, o înțelegere mai profundă despre modul în care fructoza ar putea fi legată de diabet și obezitate - deoarece inflamația la nivel scăzut este adesea asociată cu obezitatea.
Dr. Nick Jones, de la Școala de Medicină a Universității Swansea, a declarat: „Cercetarea diferitelor componente ale dietei noastre ne poate ajuta să înțelegem ce ar putea contribui la inflamație și boli și ce ar putea fi cel mai bine valorificat pentru a îmbunătăți sănătatea și bunăstarea”.
Dr. Emma Vincent de la Bristol Medical School: Populational Health Sciences (PHS), a spus, la rândul ei, că „studiul nostru este interesant, deoarece ne duce un pas mai departe spre înțelegerea de ce unele diete pot duce la probleme de sănătate”.
-
De ce se îngrașă părul. Produsele pe care le folosești greșit27.11.2025, 22:45
-
Insuficiența cardiacă stângă: simptome care nu trebuie ignorate27.11.2025, 20:41
-
-
Infecţiile cu HIV sunt adesea depistate prea târziu în Europa27.11.2025, 19:15
-
Boala celiacă: semne timpurii și simptome ascunse27.11.2025, 17:46
EXCLUSIV Obezitatea, două componente: hipertrofică și hiperplazică. Prof. dr. Bogdan Timar: În momentul în care vom încerca să slăbim provocarea va fi una mai importantă
Diabetul insipid: forma de diabet pe care puțini o cunosc. Nu toate tipurile de diabet sunt legate de zahăr
Cetonele, un aliat neașteptat pentru sănătatea inimii în diabetul de tip 2
Acest supliment îmbunătățește sănătatea inimii și are efect semnificativ și în cazul diabeticilor.
EXCLUSIV Cum trebuie, de fapt, să gătești peștele congelat. Detaliul important de care să ții cont
Cum trebuie, de fapt, să gătești peștele congelat. Detaliul important de care să ții cont.
Cinci semne ale diabetului. Apar devreme. Detaliile la care să fii atent
Aceste cinci semne ale diabetului apar în faza de debut a bolii. Sunt semne minore, dar esențiale.
EXCLUSIV Soia, alimentul distrus de studii și de nutriționistul Ligia Pop: Nu este pentru oameni! Nu este sănătos. A fost interzis și pentru animale
EXCLUSIV Ce trebuie să știi dacă ai glicemia ridicată. Vasiliki Tsagkaraki (Boehringer Ingelheim România) explică
Diabetul, o epidemie tăcută. Aproape jumătate dintre cazuri rămân nediagnosticate la nivel global
EXCLUSIV Diabeticii, vulnerabili în perioada sărbătorilor. Dr. Cristian Pandrea: Se poate dezechilibra
Acesta este cel mai important lucru pe care trebuie să îl știe diabeticii. Cât de grav este, de fapt.
De ce îți e poftă de cartofi prăjiți. Ce se întâmplă în corpul tău, de fapt
Ce îți spune corpul când poftești la cartofi prăjiți. Semnul te va surprinde.
EXCLUSIV Analiza simplă care îți arată dacă ai diabet. Rezultatul trebuie să fie sub 5! Vede tot din ultimele 3 săptămâni, degeaba te abții 2 zile
Acest test simplu îți arată dacă ai pre-diabet. Nu dă semne! Mulți află când deja au diabet
Tratamentul diabeticilor, schimbat total. Milioane de diabetici vor trebui să se adapteze
Tratamentul diabeticilor, schimbat total. Milioane de diabetici vor rămâne fără tratament.
EXCLUSIV Margarina, alimentul nociv. Dr. Lygia Alexandrescu: Total necunoscut organismului. Duce la depuneri de grăsimi pe artere. Crește riscul vascular
Acest aliment care se regăsește în aproape orice bucătărie ne omoară cu zile. Duce la infarct și AVC.
Cafeaua, impact asupra colesterolului. Cum trebuie, de fapt, să o prepari
Cafeaua are un impact important asupra colesterolului. Cum trebuie să o prepari pentru a scădea colesterolul "rău".
Nu ignora aceste 5 semne! Ai putea avea prediabet fără să știi. Testul banal care pune diagnosticul
Diabetul de tip 2 poate fi inversat fără medicamente. Studiu: Până la 80% dintre pacienți au scăpat de boală doar pentru că au slăbit
Prediabetul: cum îl depistăm și ce putem face în privința lui. Un pericol tăcut care poate fi prevenit
Ce se întâmplă cu glicemia când mănânci carne cu garnitură. Mihaela Bilic explică ce se petrece în corp când le asociezi
Mănânci carne cu garnitură? Ei bine, te-ai gândit vreodată ce se întâmplă când le asociezi?
EXCLUSIV Diabetul, boala pe care o ai fără să știi. Prof. dr. Bogdan Timar: E îngrijorător
EXCLUSIV Stilul de viață, esențial pentru prevenția diabetului. Dr. Mihai Comșa: Întârzie cu 10-15 ani apariția diabetului
Acesta este trucul care te ajută să nu faci diabet. Reglează glicemia și nu mai faci diabet.
Celulele super-active, asociate cu diabetul. Tratamentele cu oxigen, ineficiente
Acest lucru agravează diabetul și hipertensiunea arterială.
