Orezul cu indice glicemic scăzut, soluție promițătoare pentru gestionarea diabetului
Acest aliment scade glicemia și ajută la gestionarea diabetului.
Obezitate: fermentarea fibrelor din semințele de in în intestin schimbă microbiota pentru a îmbunătăți sănătatea metabolică și a proteja împotriva obezității induse de dietă. Studiul a fost...
Organismele care trăiesc în tractul digestiv (microbiota intestinală) joacă un rol important în reglarea greutății și a modului în care organismul procesează zahărul (toleranța la glucoză).
Descompunerera fibrei dietetice în intestin - un proces numit fermentație - poate produce schimbări favorabile în sistemul digestiv, cum ar fi o creștere a acizilor grași benefici, care pot reduce producția de țesut adipos în organism și pot îmbunătăți funcția imună.
Semințele de in sunt bogate în fibre, care s-a dovedit că îmbunătățesc nivelul de colesterol și inflamația în colon. Cu toate acestea, există puține cercetări privind fermentația lor și modul în care fibrele de semințe de in afectează microbiota intestinală. Pentru a afla cum se produce aceasta și ce efecte are, cercetătorii au experimentat pe șoareci.
Cobaii au fost împărțiți în patru grupuri diferite, fiecare având o altă dietă:
- o dietă standard care conține 4,6% fibre pe bază de soia (grupul de control);
- o dietă bogată în grăsimi, care nu conținea fibre (grupul cu dieta bogată în grăsimi);
- o dietă bogată în grăsimi, care conținea 10% fibre celuloză indigestibilă (grupul celuloză); și..
- o dietă bogată în grăsimi, care conținea 10% fibre din semințe de in (grupul cu semințe de in).
Echipa de cercetare a măsurat cantitatea de oxigen utilizată de șoareci, dioxidul de carbon produs, alimentele și apa consumată, dar și energia folosită. Toleranța la glucoză a fost de asemenea măsurată aproape de sfârșitul studiului. La finalul celor 12 săptămâni cât a durat studiul, cercetătorii au examinat conținutul cecal al animalelor - bacterii și alte materiale biologice în punga care formează începutul intestinului gros (cecum).
Grupul cu o dietă bogată în grăsimi a avut mai puține bacterii asociate cu o sănătate metabolică îmbunătățită, niveluri mai scăzute de acizi grași benefici și o cantitate mai mare dintr-o bacterie legată de obezitate, în comparație cu celelalte grupuri. Nivelurile de bacterii din grupurile cu dieta bazată pe celuloză și cel cu dieta cu semințe de in au revenit la niveluri mai sănătoase, în comparație cu grupul cu conținut ridicat de grăsimi.
Grupul de semințe de in a fost mai activ din punct de vedere fizic și a avut o creștere mai mică în greutate decât celelalte grupuri cu dietă bogată în grăsimi. Șoarecii care au primit suplimentar semințe de in, de asemenea, au avut un control mai bun al glicemiei și nivelurile de acizi grași benefici care au fost comparabile cu grupul de control sănătos.
La examinarea conținutului cecal, echipa de cercetători a găsit dovezi că bacteriile prezintă fibre de fermentare din stratul gros, ca un lipici, din cochilia seminței de in. Bacteriile care efectuează fermentația produc apoi acizi grași mai buni.
„Datele noastre sugerează că suplimentele de fibră din semințe de in afectează metabolismul, prin creșterea consumului de energie și reducerea obezității, precum și prin îmbunătățirea toleranței la glucoză. Cercetările viitoare ar trebui să fie direcționate spre a înțelege contribuția relativă a microbilor diferiți și pentru a delimita mecanismele care stau la bază pentru modul în care fibrele din semințele de flax afectează metabolismul gazdă", au scris cercetătorii, într-un material dat publicității de American Physiological Society.
Studiul poate fi găsit AICI.
Acest aliment scade glicemia și ajută la gestionarea diabetului.
Aceasta este metoda pentru a scăpa de diabet fără tratamente medicamentoase. Se reglează glicemia.
De ce te doare stomacul când mănânci roșii. Detaliul la care să fii atent.
Diabetul de tip 5 tocmai a fost recunoscut oficial! Milioane de oameni afectați fără să știe – iată ce trebuie să afli chiar acum!
De ce ne e poftă de ceva dulce? Motivul pentru care corpul ne cere ceva bun și dulce.
Complicația letală a diabetului care acționează când dormi.
Tratamentul diabeticilor, schimbat total. Milioane de diabetici vor rămâne fără tratament.
Aceasta este cea mai mare greșeală pe care o facem când mâncăm, iar consecințele sunt însemnate.
Diabetul reprezintă un factor de risc major pentru demență. Totul depinde de vârsta la care a fost diagnosticat diabetul.
Mănânci carne cu garnitură? Ei bine, te-ai gândit vreodată ce se întâmplă când le asociezi?
Ce se întâmplă când bei apă carbogazoasă. Impactul pe care îl are asupra organismului.
De ce pe vremuri oamenii erau mai slabi și care este motivul pentru care ne îngrășăm chiar dacă nu prea mâncăm.
Acesta este cel mai rău lucru cu care se confruntă diabeticii. Le dereglează glicemia chiar și când este administrat tratamentul.
O formă letală de diabet rămâne nediagnosticată. Cine sunt cele mai afectate persoane.