Orezul cu indice glicemic scăzut, soluție promițătoare pentru gestionarea diabetului
Acest aliment scade glicemia și ajută la gestionarea diabetului.
Rețelele de socializare ar putea avea un efect în tulburările alimentare, spun cercetătorii. Deocamdată nu știu exact care este raportul de cauză și efect.
Mass media, în general, incluzând televiziuni, reviste sau rețele sociale, tind să descrie un ideal de frumusețe fizică ce poate provoca îngrijorări legate de imaginea corporală pentru o persoană care nu se încadreaz în standardele promovate. Aceste îngrijorări alunecă foate ușor spre tuluurări alimentare, spune specialiștii citați de medicinenet.com.
Un studiu de la Universitatea din Pittsburgh School of Medicine a constatat că cu cât mai multe ore sunt petrecute pe rețelele de socializare, cu atât mai mult crește riscul unor astfel de probleme.
În special, persoanele care fac parte din primii 25% în topul utilizatorilor de social media (top al celor care petrec cel mai mult timp pe rețele de socializare) au fost de două ori mai susceptibili de a avea o tulburare de alimentație. Printre site-urile media sociale incluse în studiu au fost Facebook, Instagram și Twitter, precum și Pinterest, Snapchat și LinkedIn.
ercetătorii încă nu știu este care este cauza și care este efectul dintre cele două elemente: dacă social media creează un mediu care poate duce la îngrijorarea imaginii corporale și tulburările de alimentație sau dacă persoanele cu aceste probleme se conectează cu alții ca ei prin intermediul rețeleleor de socializare, pentru a găsi sprijin pentru și justificarea continuării alimentației nesănătoase.
Specialiștii au numit printre cele mai frecvente tipuri de tulburări de alimentație anorexia –tulburare în care persoana afectată mănâncă atât de puțin încât ajunge la o greutate periculoasă pentru sănătate, care poate duce la stop cardiac și dezechilibre electrolitice potențial fatale.
De asemenea, bulimia – afecțiune în care persoana afectată consumă cantități uriașe de alimente și apoi își induce vărsături, pentru a preveni digerarea a alimentelor ingerate. Alteori utilizează laxative.
„Este important să recunoașteți semnele unei tulburări alimentare, dacă vă afectează prorpia pesoaneă sau pe cineva apropiat și să cereți ajutor înainte de a vă fi afectată calitatea vieții sau înainte ca afecțiunea să devină amenințătoare pentru viață. Chiar și o tulburare ocazională de alimentație este un motiv de îngrijorare - nu trebuie să fie un model zilnic care să necesite îngrijire medicală.”, spun specialiștii.
Alte studii au constatat că folosirea rețelelor de socializare poate duce la izolare socială și depresie, prin urmare, verificați cât de multe ore pe zi petreceți pe diferite platforme și urmăriți semne ale oricăror astfel de consecințe negative.
Sursa, AICI
Acest aliment scade glicemia și ajută la gestionarea diabetului.
Acesta este cel mai rău lucru cu care se confruntă diabeticii. Le dereglează glicemia chiar și când este administrat tratamentul.
Oamenii de ştiinţă au identificat un hormon care provoacă diabet de tip 2 la persoanele obeze.
De ce ne e poftă de ceva dulce? Motivul pentru care corpul ne cere ceva bun și dulce.
Aceste alimente prezente pe mesele multora dintre noi ne distrug ficatul și creierul. De altfel, perturbă și producția de insulină.
Acesta este cel mai important lucru pe care trebuie să îl știe diabeticii. Cât de grav este, de fapt.
Ce îți spune corpul când poftești la cartofi prăjiți. Semnul te va surprinde.
Diabetul poate fi inversat. Astfel, pancreasul poate din nou să producă insulină.
Aceste alimente te scapă de medicamentele pentru diabet. Au un efect care i-a uimit pe medici. Rezultatele se văd în 3 luni.
Această legumă comună reduce nivelul zahărului din sânge cu 50%.
Complicația letală a diabetului care acționează când dormi.