Alimentația modernă și microplasticele, factori declanșatori în bolile digestive. Dr. Răzvan Iacob: Unul din triggerii importanți
Mâncăm boala cu lingura. Alimentația care ne distruge sistemul digestiv.
Gustarea care te balonează excesiv. Este considerată una din cele mai sănătoase gustări. Dacă corpul reacționează la această combinație, ai un stomac...
Gustarea care te balonează excesiv este și preferata copiilor. Este considerată una din cele mai sănătoase gustări, însă specialiștii atrag atenția asupra riscurilor la care te supui când o consumi.
Abbas Kanani, farmacistul de la Chemist Click, a explicat că iaurtul cu fructe este o gustare care poate duce la balonare.
“Există câteva lucruri de luat în considerare atunci când combinați iaurtul cu fructe. Deși în general este considerată o practică sănătoasă, poate apărea disconfort digestiv atunci când se combină citricele și iaurtul din cauza conținutului ridicat de acid găsit în aceste tipuri de fructe.
Ar trebui să monitorizați modul în care corpul dumneavoastră reacționează la această combinație dacă aveți un stomac sensibil sau probleme digestive.
Unele persoane ar putea avea gaze sau balonare atunci când consumă fructe și iaurt împreună, dar acest lucru poate varia de la o persoană la alta. La fel ca în cazul tuturor alegerilor alimentare, cel mai bine este să vă ascultați corpul și să faceți alegeri adecvate”, a detaliat dr. Kanani, potrivit Express.
Dacă suferiți de probleme intestinale atunci când consumați iaurt și fructe, este probabil din cauza intoleranței la lactoză. Lactoza este un zahăr care se găsește în produsele lactate, cum ar fi iaurtul, la care unele persoane pot fi intolerante.
Semnele intoleranței la lactoză includ disconfort la burtă, gaze intestinale, diaree, constipație sau greață după ce consumați alimente sau băuturi care conțin lactoză. Dacă stomacul nu este deranjat de combinația de iaurt și fructe, acesta poate fi un mic dejun foarte sănătos.
Iaurtul grecesc conține numeroase substanțe nutritive, de la vitamina B12 la calciu și iod. Dieteticianul Natalie Olsen a verificat că iaurtul grecesc poate îmbunătăți sănătatea oaselor, tensiunea arterială și reduce riscul de diabet.
Fructele pe care să le adăugați la iaurtul grecesc pot varia de la afine la căpșuni și banane. NHS recomandă ca toată lumea să mănânce zilnic cel puțin cinci porții de fructe și legume.
Astfel, mâncând o mână de fructe diferite la prima oră a dimineții, sunteți deja pe cale să atingeți acest obiectiv. Nutriționistul Kathy Warwick a confirmat că bananele sunt bogate în potasiu, ceea ce înseamnă că pot ajuta la menținerea bătăilor inimii în mod regulat.
Fructele sunt, de obicei, sărace în calorii, subliniază NHS, așa că sunt un bun adaos atunci când încerci să menții sau să atingi o greutate sănătoasă.
Fructele și iaurtul au fost identificate individual ca indicatori ai unor modele alimentare sănătoase. Fructele au o densitate energetică relativ scăzută și sunt o sursă excelentă de antioxidanți și de fibre prebiotice și polifenoli, care pot promova sănătatea digestivă.
Iaurtul, pe de altă parte, este un aliment cu o densitate mare de nutrienți, care reprezintă o sursă bună de proteine din lapte, calciu, magneziu, vitamina B-12, acid linoleic conjugat și alți acizi grași cheie. În plus, acesta conține culturi bacteriene benefice, ceea ce îl face o sursă potențială de probiotice.
Matricea unică de alimente fermentate a iaurtului oferă beneficii suplimentare pentru sănătate prin îmbunătățirea absorbției nutrienților și a digestiei. Combinarea consumului de iaurt și fructe ar putea oferi probiotice, prebiotice, proteine de înaltă calitate, acizi grași importanți și un amestec de vitamine și minerale care au potențialul de a exercita efecte sinergice asupra sănătății.
Consumul de iaurt a fost asociat cu reducerea creșterii în greutate și cu o incidență mai mică a diabetului de tip 2, în timp ce fructele au efecte stabilite în ceea ce privește reducerea riscului de boli cardiovasculare. Iaurtul și fructele pot fi consumate împreună și pot exercita beneficii combinate pentru sănătate prin potențialele efecte prebiotice și probiotice.
În plus, înlocuirea gustărilor cu conținut energetic ridicat și cu deficiențe nutritive cu fructe și iaurt ar putea reduce consumul de alimente obezogene cu conținut caloric ridicat, potrivit National Library of Medicine.
Mâncăm boala cu lingura. Alimentația care ne distruge sistemul digestiv.
Suplimentele alimentare sunt asociate cu riscuri hepatice.
Asta îți schimbă totul în sănătatea intestinului. Descoperirea care te va surprinde complet. Reface flora intestinală.
Această vitamină regenerează pancreasul în profunzime. Combate și o afecțiune digestivă gravă și frecvent întâlnită.
Bomba din organism care declanșează cancerul. Duce la o explozie de boli oncologice.
Aceste trei semne banale de pe mână îți arată că ai probleme grave cu ficatul. Indică o degradare severă a acestuia.
Alimentele care cresc riscul de a face cel mai mortal tip de cancer. Le consumi aproape zilnic.
Acest tip de cancer are o evoluție dramatică. Este diagnosticat târziu, iar speranța de viață a pacienților este redusă.
De ce 90% dintre oameni au această bacterie în corp fără să știe. Cum e posibil ca doar 90% din oameni să o aibă. Ce se întâmplă cu restul de 10%.