Cancerul, impact diferit. Femeile, mai afectate
Cancerul are un impact devastator asupra femeilor. Acestea sunt mult mai afectate de diagnosticul de cancer.
Vitamina D pare să fie utilă în prevenirea cancerului, dar în cantități prea mari, total inutilă. Cercetătorii nu înțeleg exact care este legătura, dar rezultatul studiului a arătat benfeciile...
Nivelul scăzut de vitamina D din sânge poate fi asociat cu un risc mai mare de a dezvolta unele tipuri de cancer, indică un studiu publicat de BMJ, citat de Harvard Health Publishing. Cu toate acestea, luarea suplimentară a vitaminei D pentru a ridica nivelul normal nu pare să ofere o protecție mai mare.
Vitamina D este produsă de piele la expunerea la lumina soarelui și poate fi obținută și din alimente îmbogățite cu această vitamin, cum ar fi cerealele sau laptele, precum și din suplimente.
Cercetătorii au analizat date din Studiul Prospectiv realziat cu ajutprul Centrului de Sănătate Publică din Japonia, care a implicat 33.736 de persoane cu vârsta cuprinsă între 40 și 69 de ani. Oamenii au dat probe de sânge și au fost clasificate în patru grupe, variind de la cele mai scăzute la cele mai înalte niveluri de vitamina D. Ei au fost monitprizați în medie timp de 16 ani, timp în care au fost înregistrate 3.301 de noi cazuri de cancer, printre participanți.
După ajustarea a câțiva factori de risc pentru cancer, cum ar fi vârsta, greutatea, activitatea fizică, fumatul, consumul de alcool și factorii alimentari, cercetătorii au descoperit că nivelurile ridicate de vitamina D au fost asociate cu un risc relativ scăzut de cancer cu 20%, atât la femei, cât și la bărbați, comparativ cu persoanele care aveau nivelurile scăzute ale vitaminei D.
Nivelurile mai ridicate de vitamina D păreau să ofere cele mai bune beneficii pentru reducerea riscului de cancer la ficat, în special pentru bărbați.
Cercetătorii nu au descoperit nicio legătură între nivelurile ridicate de vitamina D și cancerul pulmonar sau de prostată.
Nu este clar modul în care vitamina D poate reduce riscul de cancer, dar anumiți factori pot explica asocierea. De exemplu, cercetările anterioare au indicat că vitamina D are un efect antiinflamator și poate interfera cu celulele canceroase. De asemenea, persoanele care tind să trăiască mai mult în condiții de viață mai sănătoase petrec mai mult timp afara și, astfel, sunt expuse la lumina soarelui, generatoare de vitamina D.
Cercetătorii au remarcat, de asemenea, că există un plafon pentru influența vitaminei D asupra cancerului și că creșterea nivelului de vitamina D în sânge de peste 20 nanograme pe mililitru, și anume cantitatea considerată adecvată pentru oase și sănătatea generală, nu poate oferi beneficii suplimentare.
Studiul integral poate fi găsit AICI.
Cancerul are un impact devastator asupra femeilor. Acestea sunt mult mai afectate de diagnosticul de cancer.
Acest semn banal îți arată dacă ești predispus la cancer. Dacă vezi ASTA, riscul de cancer crește cu 25%.
Această combinație extrem de comună menține celulele canceroase într-o stare latentă și nu le permite să se dezvolte.
Carnea consumată frecvent care duce la CANCER. Îți afectează stomacul și crește riscul de deces. Crește riscul cu 27%.
Tratamentul oncologic, impact devastator. RMN-ul arată un adevăr șocant în cazul pacienților oncologici.
Aceasta este cauza care duce la cancer și nu este de vină doar genetica.