Veganii, risc mai mare de fracturi osoase

Veganii și vegetarienii pot prezenta un risc mai mare de fracturi osoase decât consumatorii de carne, potrivit unui studiu amplu.
Veganii și vegetarienii riscă să sufere de fracturi osoase mai frecvent decât oamenii care consumă carne, arată un studiu. La această concluzie s-a ajuns după analiza datelor a circa 55.000 de adulți britanici sănătoși.
În comparație cu consumatorii de carne, veganii cu aporturi mai mici de calciu și proteine au avut în medie un risc cu 43% mai mare de fracturi oriunde și la nivelul șoldurilor, picioarelor și vertebrelor. Vegetarienii și cei care mănâncă legume și pește au avut un risc mai mare de fracturi de șold decât consumatorii de carne, dar riscul a fost parțial redus atunci când cercetătorii au luat în considerare indicele de masă corporală și consumul suficient de calciu și proteine, potrivit CNN.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-