Botulism la bebeluși, suzete cu miere un pericol
Mai mulți bebeluși au fost spitalizați cu botulism, după ce li s-a dat suzete cu miere. Agenția de Alimente și Medicamente a SUA (Food and Drug Administration) a emis un avertisment după ce a primit rapoartele a...
,,Nu dați bebelușilor pentru miere. Suzetele care se umplu cu miere sau sunt înmuiate în miere nu ar trebui să fie administrate sugarilor", susțin oficialii FDA.
În cazul micuților pacienți internați în spital, suzetele au fost cumpărate din Mexic, dar produse similare pot fi cumpărate online și în S.U.A, potrivit MedicineNet.com.
FDA nu este singurul for care interzice utilizarea mierii la copiii mici. Atât Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA, cât și Academia Americană de Pediatrie spun foarte clar că mierea nu trebuie administrată copiilor mai mici de 12 luni.
Botulismul este cauzat de bacteria Clostridium botulinum (C. botulinum), care eliberează o neurotoxină, o otravă care atacă sistemul nervos. Poate provoca paralizie și poate pune viața în pericol. Mierea poate conține spori botulinici care se pot multiplica într-un sistem digestiv imatur al sugarului, motiv pentru care a fost legată de cazurile de botulism infantil.
Dacă bebelușii cu vârsta de până la 6 luni au înghițit spori botulinici, sporii pot să germineze în bacterii. Pe măsură ce copiii cresc își construiesc sistemul de apărare al organismului menit să împiedice sporii să se răspândească, arată WebMedcom.
Botulismul este, de obicei, legat de fructele și legumele conservate la domiciliu. Și conservele din comerț pot avea bacteriile care provoacă botulism, dar acest lucru se întâmplă foarte rar. În afara alimentației, sporii botulinici mai pot intra în răni deschise și se pot reproduce lent, eliberând în cele din urmă toxina. Acest tip de botulism este asociat cu consumatorii de droguri care injectează heroină neagră în piele, mai degrabă decât în vene. Botulismul mai poate fi luat prin inhalare, însă acest lucru este foarte rar.
De ce ar trebui să renunți la sandale când zbori. Detalii surprinzătoare despre siguranța în avion
În cât timp se vindecă o vânătaie și cum o tratezi corect
Ce să NU faci de Paște și ce să NU mănânci după post. Greșeala pe care o fac mulți români - recomandări INSP
Recomandări ale specialiştilor INSP în contextul sărbătorilor pascale.
Ai nevoie de doar 10 minute pentru a adormi profund. Această metodă e virală
Mersul japonez topește kilogramele și scade tensiunea. Uite ce trebuie să faci
De ce să nu spargi ouăle de marginea castronului
Acest ingredient desfundă canalizarea instant. Nu este bicarbonatul
Ce se întâmplă dacă îți ștergi telefonul cu spirt sau alcool izopropilic
Ai șters vreodată telefonul cu spirt? Ce urmează să afli s-ar putea să te șocheze.
Aspartam: otrava dulce din "zero zahăr". Ce se întâmplă atunci când îl consumi și cum declanșează cancerul
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care îl vei adora
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care nu ți l-a spus nimeni până acum și pe care trebuie să îl încerci.
Băile de gheață: miracol pentru sănătate sau risc ascuns? Iată ce spune știința
Secretul berii la draft. De ce e diferită de berea la sticlă
Plimbările zilnice: beneficii pe care sigur nu le-ai știut. Cât trebuie să mergi pe jos dacă ai peste 50 de ani
Ai fiert greșit ouăle. Cum se fierb, de fapt, pentru a le curăța ușor
6 greșeli pe care designerii de interior nu le fac niciodată în propriile case
"Singurul meu regret în viață este că nu am băut destulă șampanie". Șampania poate reduce riscul de stop cardiac brusc
Ce să faci ca să nu mai crape crenvurștii când îi fierbi? Cum îi fierbi corect
Ai curaj să te speli pe dinți într-un picior? Poți urca scările cu un sac de cartofi? Uite de ce trebuie să încerci
Motivul uimitor pentru care NU ar trebui să speli hainele la 40 de grade
De ce nu ar trebui să speli hainele la 40 de grade.
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
