Botulism la bebeluși, suzete cu miere un pericol

Miere. Foto: Pixabay
Miere. Foto: Pixabay

Mai mulți bebeluși au fost spitalizați cu botulism, după ce li s-a dat suzete cu miere. Agenția de Alimente și Medicamente a SUA (Food and Drug Administration) a emis un avertisment după ce a primit rapoartele a 4 copii din Texas.

,,Nu dați bebelușilor pentru miere. Suzetele care se umplu cu miere sau sunt înmuiate în miere nu ar trebui să fie administrate sugarilor", susțin oficialii FDA.
În cazul micuților pacienți internați în spital, suzetele au fost cumpărate din Mexic, dar produse similare pot fi cumpărate online și în S.U.A, potrivit MedicineNet.com.

FDA nu este singurul for care interzice utilizarea mierii la copiii mici. Atât Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA, cât și Academia Americană de Pediatrie spun foarte clar că mierea nu trebuie administrată copiilor mai mici de 12 luni.

Botulismul este cauzat de bacteria Clostridium botulinum (C. botulinum), care eliberează o neurotoxină, o otravă care atacă sistemul nervos. Poate provoca paralizie și poate pune viața în pericol. Mierea poate conține spori botulinici care se pot multiplica într-un sistem digestiv imatur al sugarului, motiv pentru care a fost legată de cazurile de botulism infantil.

Dacă bebelușii cu vârsta de până la 6 luni au înghițit spori botulinici, sporii pot să germineze în bacterii. Pe măsură ce copiii cresc își construiesc sistemul de apărare al organismului menit să împiedice sporii să se răspândească, arată WebMedcom.

Botulismul este, de obicei, legat de fructele și legumele conservate la domiciliu. Și conservele din comerț pot avea bacteriile care provoacă botulism, dar acest lucru se întâmplă foarte rar. În afara alimentației, sporii botulinici mai pot intra în răni deschise și se pot reproduce lent, eliberând în cele din urmă toxina. Acest tip de botulism este asociat cu consumatorii de droguri care injectează heroină neagră în piele, mai degrabă decât în vene. Botulismul mai poate fi luat prin inhalare, însă acest lucru este foarte rar.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel