BUPROPIONUM - prospect

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

BUPROPIONUM - prospect. Acţiune: Antidepresiv; inhibă recaptarea dopaminei (DA) şi noradrenalina (NA) din fanta sinaptică.

BUPROPIONUM - prospect

Denumirea comercială: ELONTRIL, ZYBAN,

Prezentare: Comprimate filamte cu eliberare modificată, comprimate filmate cu eliberare prelungită

Indicații: Tratamentul bolilor depresive. Tratamentul dependenţei de nicotină (ca suport al renunţării la fumat).

Contraindicații: Hipersensibilitate, pacienţii cu crize convulsive, pacienţii cu dia[1]gnostic anterior sau actual de bulimie sau anorexie nervoasă. Asocierea cu inhibitori de monoaminooxidază (IMAO). Perioada de alăptare.

Atenție!: Prezintă risc convulsivant în funcţie de doză. Precauţie la pacienţii care prezintă condiţii predispozante la praguri joase convulsivante sau circumstanţe clinice asociate unui risc crescut convulsivant. Tratamentul trebuie întrerupt la pacienţii care prezintă reacţii de hipersensibilitate sau anafilactice. La pacienţi cu afecţiuni renale sau hepatice se admnistreză doze reduse. Există riscul să precipite episoadele maniacale la pacienţii cu afectare bipolară şi poate activa o psihoză latentă la pacienţii susceptibili. Atenţie la asocierea cu alte medicamente cu efect asupra izoenzimei CYP2B6, cu medicamente biotransformate cu implicarea cYP2D6, cu medicamente care induc sau inhibă metabolismul hepatic, cu levodopa, cu Nicotine Transdermal System (NTS). Atenţie! în timpul sarcinii, la şoferi sau la persoane cu activităţi de precizie.

Reacții adverse: Febră, dureri toracice, astenie, tahicardie, vasodilataţie, hipotensiune arterială (hTA) posturală, hipertensiune arterală (HTA), înroşirea feţei, sincope, crize convulsive, insomnie, tremor, perturbarea concentrării, ameţeală, depresie, confuzie, agitaţie, anxietate, acufene, afectarea vederii, afectarea gustului, anorexie, pierdere în greutate, uscăciunea gurii, greaţă şi vărsături, durere abdominală, constipaţie. Artralgie, mialgie şi febră în asociere cu rash-ul şi alte simptome care sugerează hipersensibilitatea de tip iV. Rar: eritem multiform şi sindromul Stevens Johnson.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2022 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt50
YesMy - smt4.1.0