Cățelușii îmbolnăvesc oamenii? Infecția rezistentă la mai multe medicamente

Adisa Codruț |
Data publicării:
Cățel  FOTO: Pixabay
Cățel FOTO: Pixabay

Centrul pentru Controlul Bolilor din State susține că cățelușii pot îmbolnăvi oamenii cu o infecție rezistentă la mai multe medicamente. Sunt deja 30 de bolnavi și 4 spitalizați.

Infecție, medicamente. O tulpină de Campylobacter jejuni a fost raportată în 30 de state americane, susține Centrul pentru Controlul Bolilor (CDC). Acesta vorbește un focar. Momentan au fost anunțate 30 de persoane infectate din pricina unei infecții rezistente la mai multe medicamente. 4 oameni au fost spitalizați, nici un deces nu s-a raportat până acum.

Cei de la CDC declară, potrivit CNN: "Probele epidemiologice și de laborator indică faptul că puii cumpărați din magazinele de animale de companie sunt sursa probabilă a acestui focar. Multe dintre cazuri au avut contact cu cățelușii sau au fost angajați la magazinele de animale de companie". Nu s-a identificat încă un furnizor comun al cățelușilor.

Primele îmbolnăviri au fost raportate din ianuarie 2019, iar persoanele infectate au de la 8 luni la 70 de ani. Simptomele includ diaree, crampe stomacale și febră și durează de obicei aproximativ o săptămână. Oamenii se recuperează de obicei fără antibiotice, au mai precizat cei de la CDC.

Evitarea infecției constă în spălarea mâinilor și o vizită la veterinar pentru prietenii patrupezi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel