CABERGOLINUM – prospect

DCMedical Team |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

CABERGOLINUM – prospect. Acţiune: Agonist dopaminergic D2, inhibă secreţia de prolactină din hipofiza anterioară. 

CABERGOLINUM – prospect

Forma: comprimate orale

Denumirea comercială:  DOSTINEX;   

Indicații: Prevenirea sau suprimarea lactaţiei. Tulburări determinate de hiperprolactinemie. 

Contraindicații: În caz de reacţii alergice la cabergolină. Insuficiență hepatică. Sarcină toxică. Psihoză post-partum. A nu se asocia cu antipsihotice. 

Atenție! În caz de boli cardiovasculare, sindrom Raynaud, Insuficiență renală, ulcer peptic, hemoragii gastrointestinale, boli psihice, Hipertensiune arterială sau tratament cu antihipertensive. În sarcină şi în perioada de alăptare. Pe durata tratamentului este recomandată evaluarea ginecologică regulată, incluzând citologia cervicală şi endometrială. 
Atenţie la asocierea cu: antiemetice, antihipertensive, psihotrope şi antibiotice macrolide. Precauţie în cazul şoferilor şi a celor cu activităţi de precizie. 

Reacții adverse: Greaţă, cefalee, scăderea tensiunii arteriale, ameţeală, vertij, dureri abdominale, dispepsie, gastrită, slăbiciune/oboseală, constipaţie, vomă, dureri la nivelul sânilor, bufeuri, depresie sau agitaţie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel