Cafea, contradicții: câtă poți consuma fără niciun risc pentru sănătate

Angela Sabău |
Data publicării:
Cafeaua în exces poate dăuna sănătății
Cafeaua în exces poate dăuna sănătății

Cafeaua are efecte benefice pentru organism, dar, în exces, poate fi dăunătoare. Studiile sunt, însă, contradictorii.

Cercetătorii au analizat efectele cafelei aproape asupra tuturor aspectelor legate de sănătate, de la mortalitatea globală la inimă, oase, rinichi, ficat, fertilitate și multe altele.

Uneori, studii separate privind același aspect al consumului de cafeină au constatări contradictorii, creând confuzie. Deci, ce trebuie să știți înainte de a bea o cafea?

O analiză exhaustivă a celor 1.277 studii existente publicate în „Recenzii complete în știința alimentară și siguranța alimentară” a constatat că beneficiile potențiale ale consumului moderat de cafea depășesc riscurile. De fapt, cercetările privind beneficiile cafelei asupra sănătății inimii, publicate în jurnalul Circulation, au inversat constatările anterioare de 20 de ani.Consumul moderat de cafea este limitat la aproape patru ceti de cafea pe zi.

Prea multă cafea dăunează sănătății

La celălalt capăt al spectrului, cercetările efectuate la Australian Center for Precision Health au identificat capătul superior al intervalului de siguranță, constatând că un consum de șase sau mai multe cești pe zi nu reprezintă un pericol pentru sănătatea inimii. Însă această cantitate poate duce la hipertensiune arterială, un factor de risc pentru bolile de inimă.

Cofeina nu este singurul ingredient activ din cafea, dar urmărirea miligramei de cofeină este o modalitate bună de a măsura aportul, 400 miligrame pe zi fiind limita sugerată de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente.

O ceașcă de cafea obișnuită are, în medie, 80 de miligrame.

Citiți întotdeauna etichetele pentru băuturile de cafea amestecate și alte articole cofeină pentru a afla cât de multă cafeină este într-o porție și câte porții conține. Verificați, de asemenea, numărul lor de calorii, care poate fi la fel de important, dacă încercați să slăbiți.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel