Calusurile și bătăturile, cauze și tratament. Cum le elimini rapid. Ce rol joacă ceapa

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
calusurile si bataturile - FOTO: freepik@koldunov
calusurile si bataturile - FOTO: freepik@koldunov

Calusurile și bătăturile nu sunt probleme grave de sănătate, dar sunt suficient de dureroase pentru a cauza probleme la mers. 

Calusurile și bătăturile pot fi tratate cu câteva remedii simple. Câteva ingrediente din casă pot ajuta la înmuierea pielii groase și întărite de pe tălpi și la reducerea durerii.

Persoanele active sunt mai predispuse la bătături și calusuri care pot afecta atât picioarele, cât și mâinile. Acestea apar adesea pe tălpi, călcâie, degete, coate și genunchi, ca urmare a frecării excesive sau a presiunii intense asupra pielii. Acestea au o nuanță gălbuie și pot fi dureroase la atingere. Bătăturile sunt mai mici decât calusurile. Sunt tari în centru și mai dureroase. Pe de altă parte, calusurile sunt mai mari și adesea nedureroase.

Calusurile și bătăturile sunt straturi groase și întărite de piele care se dezvoltă atunci când pielea încearcă să se protejeze împotriva fricțiunii sau presiunii. Acestea se formează adesea pe picioare și degete de la picioare sau pe mâini și degete.

Dacă sunteți sănătos, nu aveți nevoie de tratament pentru cornițe și calusuri decât dacă acestea provoacă durere sau nu vă place cum arată. Pentru majoritatea oamenilor, simpla îndepărtare a sursei de frecare sau presiune face să dispară calusurile și bătăturile.

Vezi și: Atacul ischemic tranzitoriu, factor favorizant pentru AVC. Trebuie tratat în câteva ore. Cum recunoști simptomele

Remedii la domiciliu pentru bătături și calusuri

Cele mai comune tratamente pentru bătături și calusuri sunt ingrediente simple pe care le putem găsi în bucătăria noastră, cum ar fi lămâia, ceapa, bicarbonatul de sodiu, usturoiul, sarea epsom, aspirina, uleiul de ricin sau lemnul dulce.

Tratează bătăturile și calusurile cu lămăie

Sucul de lămâie este bogat în antioxidanți și alți compuși care înmoaie pielea întărită și ameliorează durerea. Aplicați suc proaspăt de lămâie pe porțiunea de piele afectată în mod repetat până când bătătura cade și durerea dispare complet.

Vezi și: Cancerul de prostată, ucigașul tăcut. Fejer: Sugerează o boală avansată. Urmărirea bolii, începută înainte de apariția simptomelor zgomotoase

Folosește ceapă

Această legumă conține acizi puternici care, de asemenea, înmoaie bătăturile și ajută la eliminarea porțiunilor de piele moartă. Luați ½ ceapă proaspăt tăiată și aplicați-o direct pe zona afectată. Fixați-o cu un bandaj și lăsați-o să acționeze peste noapte. Repetați procedura până când problema este rezolvată.

Uleiul de ricin, aliat împotriva bătăturilor și a calusurilor

Uleiul de ricin este un remediu popular de casă pentru diverse probleme ale pielii. Faceți o baie caldă pentru a înmuia zona afectată, iar apoi frecați ușor cu o piatră ponce și folosiți o soluție de ulei de ricin, apă caldă și săpun pentru a ajuta la îndepărtarea bătăturilor și a calusurilor.

Vitamina E pentru a elimina bătăturile

Vitamina E este un antioxidant natural puternic care protejează organismul din interior spre exterior. Poate fi administrată intern sau aplicată direct pe piele (capsule sau gel).

Cea mai bună recomandare este să consumați mai multe alimente bogate în vitamina E, cum ar fi semințele de floarea-soarelui, broccoli, alunele, dovleacul și dovleacul.

Vezi și: Roșia din piață vs. roșia din supermarket. Detaliul pe care trebuie să-l știi. Lygia Alexandrescu: Un proces de degradare. Nu are legătura cu gena noastră

Bicarbonatul de sodiu, efect împotriva bătăturilor

Un ingredient simplu, cu multiple utilizări pentru sănătate și acasă. Bicarbonatul de sodiu are o textură abrazivă care ajută la exfolierea pielii. De asemenea, are proprietăți antimicrobiene și ajută la prevenirea infecțiilor bacteriene și fungice.

Puteți face băi de picioare cu apă caldă și bicarbonat de sodiu pentru a înmuia pielea și a îndepărta bătăturile și calusurile.

Usturoiul, proprietăți puternice pentru eliminarea bătăturilor

O rudă apropiată a cepei, usturoiul împărtășește proprietăți similare, doar că mai puternice. De asemenea, conține acizi și compuși (cum ar fi alicina) care ajută la reducerea inflamațiilor și la combaterea infecțiilor bacteriene.

Poți aplica usturoi pisat direct pe piele sau îl poți stoarce și aplica sub formă de compresă.

Aspirina reduce inflamația

Această pastilă comună, folosită pentru prevenirea sau tratarea bolilor de inimă, poate fi un remediu de casă eficient pentru cornițe și calusuri. Ajută la îmbunătățirea circulației sângelui, reduce inflamația și ameliorează durerea.

Zdrobiți câteva pastile de aspirină și puneți pulberea pe zona afectată a pielii. Aceasta va ajuta la îndepărtarea stratului de piele moartă și va stimula formarea de noi celule cutanate.

Vezi și: Practicarea sporturilor de iarnă, beneficii. Ce se întâmplă dacă schiezi și care e vârsta pentru a învăța. Pica: Duc spre un stil de viață echilibrat

Îmnuiați picioarele în sare Epsom

Sarea Epsom este bogată în minerale și mulți compuși organici. Este unul dintre cele mai benefice tratamente pentru piele și corp.

Înmuiați picioarele sau celelalte părți ale corpului afectate de bătături și calusuri într-o soluție de apă caldă și sare de Epsom timp de 10-15 minute. Sarea va înmuia suprafața moartă a pielii și va facilita îndepărtarea calusurilor cu pila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel